19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ярославський у лондонському суді відбив претензії російської "Татнафти"
Ярославський у лондонському суді відбив претензії російської "Татнафти"

Ярославський у лондонському суді відбив претензії російської "Татнафти"

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Відомий український бізнесмен Олександр Ярославський виграв багаторічну судову тяганину проти російської компанії "Татнафта", передає УНН.

"Суддя погодився з аргументами захисту і виніс рішення проти ПАТ "Татнафта" на тій підставі, що ПАТ "Татнафста" не змогло пред'явити обґрунтованих вимог, а також у зв'язку з порушенням термінів подачі позову", - повідомила пресслужба групи DCH, що належить Ярославському.

Як відомо, компанія "Татнафта" (РФ) у 2016 році ініціювала судові розгляди в Англії з низкою українських бізнесменів, в числі яких був названий і Олександр Ярославський.

Група DCH Олександра Ярославського відома успішними діями щодо стягнення 100 млн дол. боргу колишніх нардепів- "регіоналів" Дмитра Святаша та Василя Полякова перед "Укрсиббанком" по боргах АІС. У даний час їх активи знаходяться в процесі спецконфіскаціъ, проти бенефіціарів та менеджменту АІС ведеться кримінальне переслідування, Святаш оголошений в розшук.

Крім того, до екстрадиції з Іспанії готується Владислав Губін, ексдиректор Харківського тракторного заводу, що нині належить Ярославському.

Навесні 2018 року Губін визнаний Орджонікідзевським районним судом Харкова винним у низці злочинів і засуджений на 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати керівні посади на 3 роки. Крім цього, колишній гендиректор ХТЗ повинен відшкодувати заводу нанесений матеріальний збиток в розмітити 23,3 млн гривень.

У даний час справу розглядає Харківський апеляційний суд, Владислав Губін з 2017 року проживає в Іспанії,
а прокуратура Харківської області офіційно заявила про його швидку екстрадицію.

За інформацією ЗМІ, "на підставі рішення Відділення № 3 Кримінального суду Національної аудієнції Іспанії від 21.03.2019 року, 25 лютого 2020 року Радою міністрів Іспанії видано дозвіл на передачу в порядку екстрадиції компетентним органам України обвинуваченого Губіна В.В."

Теги по теме
Суд Лондон
Источник материала
Поделиться сюжетом