Назва цього пиріжка походить від слова "ватра" – "центр", "вогонь", що має однакове значення в більшості слов'янських мов - українською, польською, чеською, сербською, хорватською. Швидше за все, цей давньослов'янський здобний борошняний виріб не випадково має форму кола і так схожий на сонечко.
Ватрушки з ягодами
Інгредієнти
сир нежирний або знежирений – 175 г
молоко – 6 ст. л.
олія – 6 ст. л.
цукор – 75 г
яйце – 1 шт.
борошно – 300 г
розпушувач – 12 г
ваніль, сіль – за смаком
вершкове масло – 20-40 г
цукор для посипання – 2-3 ст. л.
ягода заморожена – 100-150 г
Покроковий рецепт
Крок 1: сир, молоко, масло, цукор, ванілін, сіль, яйце збиваємо добре міксером, додаємо борошно з розпушувачем і ще раз збиваємо
Крок 2: тісто ділимо на 8 частин, злегка обсипаємо борошном. Викладаємо на деко коржиками.
Крок 3: вершкове масло розм'якшуємо і шматочками злегка вдавлюємо в тісто.
Крок 4: зверху розподіляємо ягоду і посипаємо її цукром.
Крок 5: випікаємо в розігрітій до 175°С в духовці 20 хвилин.
- Автор:
- Ірина Денисова