Назва цього пиріжка походить від слова "ватра" – "центр", "вогонь", що має однакове значення в більшості слов'янських мов - українською, польською, чеською, сербською, хорватською. Швидше за все, цей давньослов'янський здобний борошняний виріб не випадково має форму кола і так схожий на сонечко.

Ватрушки з ягодами

Інгредієнти

сир нежирний або знежирений – 175 г

молоко – 6 ст. л.

олія – 6 ст. л.

цукор – 75 г

яйце – 1 шт.

борошно – 300 г

розпушувач – 12 г

ваніль, сіль – за смаком

вершкове масло – 20-40 г

цукор для посипання – 2-3 ст. л.

ягода заморожена – 100-150 г

Покроковий рецепт

Крок 1: сир, молоко, масло, цукор, ванілін, сіль, яйце збиваємо добре міксером, додаємо борошно з розпушувачем і ще раз збиваємо

Крок 2: тісто ділимо на 8 частин, злегка обсипаємо борошном. Викладаємо на деко коржиками.

Крок 3: вершкове масло розм'якшуємо і шматочками злегка вдавлюємо в тісто.

Крок 4: зверху розподіляємо ягоду і посипаємо її цукром.

Крок 5: випікаємо в розігрітій до 175°С в духовці 20 хвилин.

Автор:
Ірина Денисова
Источник материала
Оригинальная версия
Поделиться сюжетом