До "червоних" зон карантину можуть перейти ще 7 областей: Ляшко назвав умови
До "червоних" зон карантину можуть перейти ще 7 областей: Ляшко назвав умови

До "червоних" зон карантину можуть перейти ще 7 областей: Ляшко назвав умови

Ситуація з коронавірусною інфекцією в Україні вкрай напружена, оскільки вже з 1 березня до червоної зони карантинних обмежень можуть ввійти 7 областей країни. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй сторінці у Фейсбук.

Від 24 лютого 2021 року в Україні почали діяти нові правила карантинних зон. Відтепер «колір» кожного регіону буде залежати від кількості тестів, завантаженості ліжок, динаміки захворюваності. Однак нові правила вже з першого тижня свого введення починають блокувати та закривати міста.

Підстави переходу від одного рівня небезпеки до іншого

На своїй сторінці в Фейсбук Віктор Ляшко детально розписав підстави на яких регіони країни можуть перейти від одного рівня епідеміологічної небезпеки до іншого. А саме, щоб запровадити червоний рівень небезпеки кількість госпіталізованих інфікованих на коронавірусну інфекцію за останні 3 дні на 100 тисяч населення повинна перевищувати показник у 60 осіб.

До визначених показників також відноситься і кількість інфікованих, яка протягом останніх семи днів перевищує допустиму норму на 20%.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Також варто зауважити, що до червоного рівня епідеміологічної небезпеки можуть віднести регіон у якому кількість ліжок буде заповнена більше ніж на 60 %, як це сталося з Чернівецькою областю.

Наразі Чернівецька та Івано-Франківська області відносяться до «червоного» рівня, а це означає, що ситуація з коронавірусною інфекцією в цих областях почала виходити з-під контролю, а показники почали перевищувати зазначені норми.

За статистичними даними, тижневий темп зростання кількості інфікованих на коронавірусну інфекцію збільшився від 15 до 25%. Також за інформацією Віктора Ляшка, кількість госпіталізованих від кількості виписуючих більша на 50-60%.

Ситуація складна

Найскладніша ситуація, за повідомленням Ляшка, з забезпеченістю реанімаційних ліжок. Наразі в Чернівецькій області зайнято майже 55% від усієї їх кількості.

Також Віктор Ляшко зазначив, що області, які перебувають наразі у «помаранчевій» зоні можуть найближчими днями перейти до «червоного» рівня небезпеки. До списку областей з підвищеною небезпекою та високим відсотком переходу до повних карантинних обмежень ввійшли: Вінницька, Житомирська, Донецька, Запорізька, Закарпатська, Тернопільська і Луганська області.

На сайті MY.UA ви знайдете і інші новини з області медицини, включаючи новини про коронавірус.

Зокрема, ми повідомляли, що Україна може отримати 10 мільйонів доз вакцини від Ізраїлю.

Читайте актуальні новини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны