Молдова розпочала вакцинацію препаратом АstraZeneca
Молдова розпочала вакцинацію препаратом АstraZeneca

Молдова розпочала вакцинацію препаратом АstraZeneca

Молдова 2 березня почала вакцинацію від коронавірусу препаратом англійсько-шведського виробництва АstraZeneca.

Вакцину робитимуть препаратом з заводу у Нідерландах, повідомляє видання NewsMaker

Першим щеплення отримав лікар-реаніматолог Олександр Ботезату з Республіканської клінічної лікарні. 

Зазначається, що під час першого етапу в країні вакцинують 70 тисяч медичних та соціальних працівників. Утім, наразі в Молдові лише 21,6 тис. доз вакцини AstraZeneca. Цю партію до Кишинева направили з Румунії. 

Під час другого етапу мають прищепити 733 тисяч осіб. Йдеться про людей старше 60 років, людей з хронічними захворюваннями, педагогів, правоохоронців, військових, працівників пенітенціарної служби. Третій етап передбачатиме вакцинацію решти населення, він продовжуватиметься до формування колективного імунітету.

Слід зауважити, що Національне агентство з ліків в Молдові схвалило екстрене використання трьох вакцин від коронавірусу від Pfizer, AstraZeneca і Sputnik V. 

Як повідомлялося, Канада до 4 березня має отримати перші 500 тисяч доз вакцини Covishield, яку виготовляють у індійському Інституті сироватки крові (Serum Institute of India) за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Це та сама вакцина, першу партію якої отримала Україна. 

Відео Новини світу: у Сербії чоловіка випадково прищепили двома різними вакцинами від COVID-19

Дві різні вакцини від коронавірусу - "Пфайзер" та "Синовак" - випадково зробили 58-річному музиканту із Сербії. За словами чоловіка, наприкінці січня він отримав американсько-німецьке щеплення. І через місяць прийшов на другу дозу. Поки говорив із лікарем, медсестра швидко зробила укол. І сказала: "ця китайська вакцина - просто супер". Чоловік здивувався й обурився. А медики, зрозумівши помилку, не хотіли видавати сертифікат про вакцинацію. Таки отримавши документ, музикант чотири години провів у лікарні, намагаючись з'ясувати, що йому робити. І зрештою пішов додому ні з чим. Зараз, каже, почувається не дуже й трохи наляканий.  

Новини світу: у Сербії чоловіка випадково прищепили двома різними вакцинами від COVID-19
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader