Відміна переходу на літній та зимовий час: парламент взявся за справу
Відміна переходу на літній та зимовий час: парламент взявся за справу

Відміна переходу на літній та зимовий час: парламент взявся за справу

У середу, 3 березня, у Верховній Раді піднімуть питання про скасування переведення годинників.

Так, парламентаріями буде розглянуто законопроект з нормами обчислення часу в Україні, що передбачає скасування переходу з зимового на літній час і навпаки.

Скасування переведення часу: що будуть вирішувати у парламенті

Так, одним з пунктів порядку денного Верховної Ради України на 3 березня є розгляд законопроекту "Про обчислення часу в Україні".

Цей документ передбачає скасування переходів на зимовий і літній час.

Варто зазначити, що це питання в Україні вже порушувалося неодноразово, але остаточне рішення так і не було прийнято, тому поки що в країні все так само переводять годинники, як це передбачено постановою уряду, датованою ще 1996-м роком.

Переведення часу здійснюється щорічно в останню неділю березня (на 1 годину вперед) і в останню неділю жовтня (на 1 годину назад).

Які ще питання розгляне парламент 3 березня

Крім обговорення необхідності скасування переведення часу в Україні, парламент збирається заслухати звіт про результати діяльності Держбюро розслідувань, який буде наданий в. о. директора ДБР Олексієм Сухачовим.

На додачу до цього депутатами буде розглянуто законопроект, що передбачає відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також проект закону, яким можуть бути внесені зміни в ряд законів по національному військовому меморіальному кладовищу.

Також 3 березня для розгляду винесуть законопроекти, що передбачають внесення змін до закону "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор".

Стрічка новин - у нашому Viber!

Також нардепи планують розглянути правки до статті 12 закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" .

На порядку денному парламенту також розгляд змін до низки законодавчих актів, спрямованих на запобігання підвищеного тиску по відношенню до суб'єктів господарювання заходів держнагляду (контролю) за ступенем дотримання законодавчої бази в галузі праці та зайнятості населення.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram!

Також на розгляд нардепами винесені проекти законів щодо внесення змін у закон "Про рекламу", що передбачає запобігання дискримінаційним діям за статевими ознаками, а також для вдосконалення законодавчої бази щодо мисливського господарства та полювання з передбаченим запобіганням полюванню поза законом і про захист дітей від присутності на полюванні.

Народними обранцями також будуть розглянуті законопроекти, що регулюють енергетичну ефективність, діяльність Спеціальної контрольної комісії у сфері приватизації, а також про держреєстрацію геномних даних людини.

Також парламент розгляне проекти постанов, які передбачають перейменування населених пунктів.

До порядку денного входять і проекти закону по загальнообов'язковому накопичувальному пенсійному забезпеченню і стимулюванню розвитку цифрової економіки в Україні.

Нагадаємо, що на MY.UA зібрані найбільш актуальні новини України та світу.

Раніше ми повідомляли, що в Україні збираються скасувати перехід на зимовий і літній час і депутати у Верховній Раді України розглянуть таку можливість.

Також портал MY.UA нагадав, як Україна переходила на зимовий час напередодні місцевих виборів.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом