Марсохід NASA Perseverance вперше проїхався Червоною планетою: фото
Марсохід NASA Perseverance вперше проїхався Червоною планетою: фото

Марсохід NASA Perseverance вперше проїхався Червоною планетою: фото

Марсохід NASA Perseverance ("Наполегливість") здійснив свою першо поїздку на Червоній планеті, подолавши близько 6,5 метрів.

Про це повідомило Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США.

"Шестиколісний привід ровера відреагував чудово. Зараз ми впевнені, що система приводу готова до роботи і протягом наступних двох років зможе доставити нас туди, куди приведе наука", - розповіли в агентстві американського уряду.

Зазначається, що перший "тест-драйв" із "марсіанським пейзажем" тривав 33 хвилини. "Наша перша поїздка пройшла неймовірно добре. Ви можете побачити сліди коліс, які ми залишили на Марсі. Я не думаю, що коли-небудь була такою щасливою побачити сліди від коліс, а я їх бачила багато", - зауважила співробітниця лабораторії реактивного руху НАСА Анаіс Заріфян.

Нагадаємо, що марсохід готуватимуть до "епічної подорожі" Червоною планетою впродовж місяця, після цього він почне вивчати клімат і геологію Марса в пошуках доказів минулого життя.

Очікується, що Perseverance подолає близько 15 миль (понад 24 км). При цьому швидкість його руху складатиме менше 0,1 милі на годину, що в тричі перевищує можливості попередніх роверів. "Очікуються регулярні поїздки довжиною 200 метрів або більше", - розповіли у NASA.

"It shows a flat, light-toned rock [...], on which we've targeted the very first observations from SuperCam [...] Results from this first observation will be presented at a special SuperCam briefing next Wednesday."—@NASAJPL's Katie Stack Morgan on what's next for @NASAPersevere. pic.twitter.com/1qhm1aClDv

— NASA (@NASA) March 5, 2021

News from Mars: @NASAPersevere's team has tested its robotic arm, checked science instruments, & taken the rover on its first drive. Mission scientists have named its touchdown site "Octavia E. Butler Landing," in honor of the late science fiction author: https://t.co/jcyr3ZZDGz pic.twitter.com/5xsQnxdjE3

— NASA (@NASA) March 5, 2021

Нагадаємо, що американський марсохід Perseverance ("Наполегливість") подолав близько 500 мільйонів кілометрів і успішно приземлився на Червону планету 18 лютого. У NASA заявляють, що місія Perseverance є вирішальним і поворотним моментом в дослідженні Червоної планети. Марсохід доставить на Землю найбільш значущі зразки Марса для організації майбутніх місій. 

Відео Марсохід "Наполегливість" надіслав на Землю перше відео з Марсу

Він вражає своїм виглядом і звучить дуже схоже на земну пустелю. Марсохід "Наполегливість" надіслав на Землю перше відео з Марсу. А до того ж іще звук з поверхні Червоної планети. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Марсохід "Наполегливість" надіслав на Землю перше відео з Марсу
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader