Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свій візит в Україну
Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свій візит в Україну

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свій візит в Україну

КИЇВ. 6 березня. УНН. Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій візит в Україну на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності. Про це повідомила заступниця голови проперзидентської фракції "Слуга гнароду" у парламенті, народний депутат Євгенія Кравчук у Facebook, передає УНН.

Цитата:

"Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів із фракції Слуга народу Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності – на запрошення Володимира Зеленського", - повідомила Кравчук.

Деталі

Зі слів нардепки, востаннє в Україні Варфоломій був у 2008 році.

"Дуже символічно, що на святкуванні Дня Незалежності України прибуде патріарх, який відіграв одну з ключових ролей для унезалежнення і визнання Українського православ’я", - додала вона.

Зі слів Кравчук, делегація нардепів принагідно привітала Вселенського патріарха із днем народження і подарувала ікону в стилі петриківського розпису.

Що було раніше

Торік у жовтні Президент України та перша леді зустрілися зі Вселенським патріархом Варфоломієм і запросили його до України.

Після цього Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що планує відвідати Україну у дні святкування Дня Незалежності у 2021 році.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом