СБУ заявила про масштабні обшуки у мережі АЗС Glusco через оборудку на 240 мільйонів
СБУ заявила про масштабні обшуки у мережі АЗС Glusco через оборудку на 240 мільйонів

СБУ заявила про масштабні обшуки у мережі АЗС Glusco через оборудку на 240 мільйонів

КИЇВ. 11 березня. УНН. Правоохоронці викрили масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС, орієнтовна сума ухилення від сплати податків внаслідок якої становить близько 240 млн грн. Проводиться понад 140 санкціонованих обшуків, у тому числі в офісних приміщеннях та на нафтобазах. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані пресцентру СБУ та пресслужби Офісу Генпрокурора.

Цитата:

“СБУ викрила масштабну оборудку з “тіньової” реалізації неякісних нафтопродуктів. Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн", - йдеться у повідомленні СБУ.

Деталі

За даними джерел УНН, йдеться про мережу АЗС Glusco.

Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

"У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах", - розповіли деталі у СБУ.

Як вказують у пресслужбі Офісу Генерального прокурора, за даними слідства, "службові особи ряду суб’єктів господарювання, яким належить відома мережа АЗС, організували незаконну схему з ввезення на митну територію України, у тому числі з території РФ, нафтопродуктів — палива, з використанням морських суден". "Ввезення здійснювалося поза митним контролем та з приховуванням реальних обсягів", - вказали у ОГП.

"На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення", - додали у СБУ.

Наразі, як зазначається, проводяться заходи за участю працівників Державної фіскальної служби, Держпраці та Держпродспоживслужби, спрямовані на збір доказів і відомостей, що стосуються обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Доповнення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд очікує, що стабілізація цін на пальне відбудеться вже наприкінці березня.

Також Шмигаль доручив представникам нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального в Україні.

Теги по теме
СБУ Виктор Медведчук обыски
Источник материала
Поделиться сюжетом