Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню: поранено військового
Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню: поранено військового

Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню: поранено військового

Протягом минулої доби, 16 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев'ятьпорушень режиму припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 17 березня. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу Водяного на Приазов’ї. Внаслідок обстрілу бойове травмування отримав військовослужбовець ЗСУ. Бійця шпиталізували. Медики оцінюють його стан як задовільний.

З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік Талаківки та Гнутового, в біля Павлополя – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів. У передмісті Авдіївки та Лебединського окупанти обстрілювали позиції зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ", поблизу Південного збройні формування РФ застосували заборонені Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У штабі наголосили, що на обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед воїнів немає. Утім, бойовики суттєво збільшили кількість обстрілів. 

"Для припинення провокацій українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводився режим тиші, а під час тривалого обстрілу в районі населеного пункту Водяного, режим "Тиша" вводився тричі. Про всі порушення з боку окупантів українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм", - наголосили у штабі. 

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у межах "нормандського формату" Україна разом із Німеччиною та Францією підготували план щодо мирного врегулювання на Донбасі, але наразі чекають, коли Росія або схвалить його, або відкрито заявить, що не хоче миру. 

Відео Новини з фронту: штаб ООС повідомив про прицільні обстріли українських позицій

Бойовики на Донбасі збільшили кількість прицільних обстрілів позицій ЗСУ. Про це повідомляє штаб ООС. Напередодні кульове поранення дістав український боєць. Нині він у шпиталі, стан його задовільний. Загалом минулої доби ворог вів вогонь чи не по всій лінії розмежування. У Донецькій області з мінометів бив по селу Південне. Гранатомети бойовики застосували і біля Горлівки, і в районі Донецького аеропорту, і на Приазов'ї.    

Новини з фронту: штаб ООС повідомив про прицільні обстріли українських позицій
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader