Польща вводить загальнонаціональний локдаун через спалах COVID-19
Польща вводить загальнонаціональний локдаун через спалах COVID-19

Польща вводить загальнонаціональний локдаун через спалах COVID-19

Польща оголосила про запровадження трьохтижневого загальнонаціонального локдауну на тлі нового спалаху COVID-19 у країні. Обмеження набудуть чинності від 20 березня і триватимуть до 9 квітня. 

Про це повідомляє повідомив міністр охорони здоров'я країни Адам Недзельський на пресконференції у середу, 17 березня, передає Onet.pl.

"Ситуація в країні настільки погіршується, що рішення про подальші обмеження ухвалюються в масштабах всієї країни", - заявив очільник МОЗ Польщі.

Так, від суботи будуть зачинені театри, торгові центри, готелі та кінотеатри, басейни, та різні спортивні заклади. Школи повернутися на дистанційне навчання мінімум до 9 квітня. Водночас обмежень на пересування в середині країни не планується. 

Зазначимо, 17 березня, у Польщі виявили 25 052 випадки коронавірусу, що є найвищою щоденною кількістю станом на зараз. Ще на початку лютого щоденний приріст був у межах 7 тисяч випадків. 

Нагадаємо, в Україні можуть посилити карантин, якщо більшість областей опиняться у "червоній" зоні обмежень. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вкотре наголосив, що уникнути нового локдауну можна, якщо дотримуватися чинних нині карантинних обмежень. 

Відео Новини світу: у Європі хочуть уникнути нової хвилі коронавірусу

Великі показники захворюваності і суворий карантин: одразу кілька європейських країн закликають запровадити ще суворіші обмеження, аби уникнути нової хвилі коронавірусу. Німецькі лікарі закликають до повного локдауну. У країні й без того від грудня не працюють ресторани, магазини та спортзали. Але лікарі твердять: лише цілковита ізоляція може вберегти від різкого зростання кількості інфікованих. Розмірковують про посилення обмежень і французи.  

Новини світу: у Європі хочуть уникнути нової хвилі коронавірусу
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader