Чинні укази і розпорядження Януковича перевірять на предмет нацбезпеки
Чинні укази і розпорядження Януковича перевірять на предмет нацбезпеки

Чинні укази і розпорядження Януковича перевірять на предмет нацбезпеки

Триває розслідування справ про державну зраду.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 19 березня.

"Був доволі цікавий великий обсяг інформації проаналізований Генеральною прокуратурою. Крім того, наголос в цьому рішенні приймався стосовно Віктора Януковича. У нас на сьогоднішній день є діючі укази і розпорядження Віктора Федоровича Януковича, в минулому президента України, який засуджений по 111 статті (державна зрада). Вирок цей вже вступив в законну силу" ,- зазначив він.

За словами Данілова, було дано доручення всім органам державної влади проаналізувати всі нормативно-правові акти, які на сьогоднішній день є чинними, на предмет небезпеки національній безпеці України.

"Всі органи таке завдання через рішення РНБО сьогодні отримали", - резюмував він.

Нагадаємо, що РНБО на засіданні ухвалила рішення ввести "максимальний" обсяг санкції, які передбачений чинним законодавством, щодо низки колишніх високопосадовців часів режиму Януковича та осіб, які сприяли спецслужбам Росії в окупації українських територій в 2014 році, а дехто причетний до фінансування тероризму. У переліку, зокрема, президент-втікач Віктор Янукович, колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, колишня "прокурорка" Криму Наталія Поклонська. 

Відео Новини України: Баканов запропонував ввести санкції проти Януковича та його поплічників

Санкції стосовно Віктора Януковича та його поплічників. Таке обговорювали на засіданні Ради нацбезпеки та оборони. Ввести економічні санкції РНБО запропонував очільник Служби безпеки України - Іван Баканов. Мова йдеться про четвертого президента Віктора Януковича, тодішнього очільника уряду Миколу Азарова, міністра оборони Павла Лебедя, генпрокурора Віктора Пшонку та іще низку колишніх посадовців.  

Новини України: Баканов запропонував ввести санкції проти Януковича та його поплічників
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader