19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фанати в сльозах: помер легендарний баскетболіст NBA
Фанати в сльозах: помер легендарний баскетболіст NBA

Фанати в сльозах: помер легендарний баскетболіст NBA

У Лос-Анджелесі помер американський професійний баскетболіст Елджін Бейлор.

Легендарному форварду баскетбольної команди "Лейкерс" було 86 років.

Причина смерті

The Hollywood Reporter з посиланням на представників команди "Лейкерс", за яку спортсмен колись виступав у Міннеаполісі та Лос-Анджелесі, пише, що він помер від природних причин.

Не пропустіть головні новини спорту на агрегаторі MY.UA.


"Елджін був самою справжньою суперзіркою свого часу, — про це свідчать його численні нагороди", — зазначила співвласниця "Лейкерс" Джині Басс.

Кар'єра баскетболіста

Кар'єра Елджіна Бейлора в "Лейкерс" тривала чотирнадцять сезонів, з 1958 по 1971 рік. Після він тренував гравців "Нью-Орлеан Джаз". У 1977-му Бейлор був включений в Зал слави баскетболу. 

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram і Viber!

Після закінчення спортивної кар'єри пропрацював більше 22 років на посаді генерального менеджера клубу "Лос-Анджелес Кліпперс" і в 2006 році був названий менеджером року НБА.

На рахунку Елджіна такі нагороди, як Новачок року (1959), Перша збірна ліги (10 разів), Матчу всіх зірок (11 разів) і MVP Матчу всіх зірок-1959.

Цікаві факти біографії

У тата Бейлора був годинник. Золотий годинник. Кишеньковий годинник. І якщо бути точним – годинник фірми "Елджін". "В честь цієї фірми він і вибрав мені ім'я", – стверджував Бейлор згодом. І це було цілком справедливо, оскільки в наступні роки Елджін Бейлор працював на баскетбольному майданчику з точністю годинникового механізму. Однак на те, щоб стати зіркою, Елджіну потрібно буде дуже багато часу.

Набагато пізніше його тренер, Фред Шаус, називав свого підопічного "найвеличнішим крайнім серед усіх, хто коли-небудь грав у професійному баскетболі".

Новини баскетболу сьогодні постійно оновлюються на порталі MY.UA.

Нагадаємо, що раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що на 67-му році життя раптово помер колишній абсолютний чемпіон світу в середній вазі Марвін Хаглер.

Також ми писали про смерть відомого спортивного коментатора Юрія Розанова.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Источник материала
Поделиться сюжетом