"Російський наратив": Данілов пояснив, чому не варто використовувати термін "Донбас"
"Російський наратив": Данілов пояснив, чому не варто використовувати термін "Донбас"

"Російський наратив": Данілов пояснив, чому не варто використовувати термін "Донбас"

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що в Україні не потрібно використовувати термін "Донбас" для назви територій Донецької та Луганської областей, адже цей наратив нав’язує Росія.

Про це він заявив на форумі "Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур".

Данілов наголосив, що слова "Донбас" немає в жодному нормативно-правовому документі України.

"Це дефініція, яка нам нав’язується Російською Федерацією — "народ Донбасу", "вибір Донбасу", "Донбас не поставлять на коліна". Нам треба чітко дотримуватись наших нормативно-правових документів. Є чіткі географічні назви — території Донецької і Луганської областей, ніякого Донбасу не існує. Це той наратив, який нам нав'язує РФ. Потім вони будуть говорити про Галичину та інші речі. Це дуже небезпечно, коли ми починаємо використовувати такі синоніми", — пояснив секретар РНБО.

Зазначимо, що Донбас — це історико-географічний край, розташований на сході України, який адміністративно охоплює більшу частину Донецької та Луганської області (північ цих регіонів відносять до Слобожанщини).

Раніше Олексій Данілов заявив, що депутатів, які підтримали "Харківські угоди" у 2010 році, СБУ може притягнути до відповідальності.

Відео Новини України: хто з російських чиновників потрапив під санкції РНБО

Санкції проти російських ЗМІ, чиновників та євродепутатів. Володимир Зеленський підписав рішення РНБО, яке на три роки блокує активи та доступ до телекомунікацій для 26 іноземців та 81 юридичної особи. Серед них, зокрема, російські інформаційні агентства, страхові та нафтові компанії, а також компанії, розташовані в окупованому Криму. Серед персоналій тепер під санкціями силовики РФ та чиновники держдуми Росії.  

Новини України: хто з російських чиновників потрапив під санкції РНБО
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader