Російський літак Ту-22М3 розбився при зльоті: є загиблі
Російський літак Ту-22М3 розбився при зльоті: є загиблі

Російський літак Ту-22М3 розбився при зльоті: є загиблі

В ході планової підготовки до польоту в Росії розбився важкий бомбардувальник Ту-22М3. Пригода сталася на аеродромі в Калузькій області. Є загиблі.

У Росії при зльоті на військовому аеродромі «Шайковка» в Калузькій області розбився бомбардувальник Ту-22М3.

За попередньою інформацією машина звалилася на землю. Про це повідомили на російському інформаційному сайті «Інтерфакс».

Інцидент вже підтвердили в Міноборони Росії.

Військове відомство також повідомило, що при аварії троє членів екіпажу отримали серйозні поранення і травми, несумісні з життям.

"Із-за недостатньої висоти для розкриття парашутів 3 члени екіпажу при приземленні отримали травми несумісні з життям", - так зазначалося в повідомленні від Міноборони.

Деталі трагедії

Джерела повідомляють, що авіакатастрофа сталася під час розбігу Ту-22М3. Спрацювали катапультні крісла.

Крісла пілотів просто "вистрелили" льотчиків. Внаслідок цього тільки один з 4 членів екіпажу вижив.

Загинули командир полку і 2 його підлеглих. Імена та звання військових не називали.

У Міноборони повідомили, що ведеться технічне обстеження літака і встановлюються причини аварії. Займається цим спрямована на аеродром комісія ВКЗ Росії.

За попередніми даними, причина аварії – позаштатне спрацьовування системи катапультування.

Таку систему називають «командирська катапульта». Влаштована вона так, що по натисненню однієї кнопки весь екіпаж може одночасно катапультуватися.

Ту-22М3 – дальній бомбардувальник, який може доставляти ракети і має змінну геометрію крила. Через характерну форму носа літак прозвали «Шило». У НАТО його називають «Backfire».

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Проведення навчань

Власником аеродрому під Калугою є Міністерство оборони Росії. На території аеродрому дислокуються важкі бомбардувальники 52-го гвардійського бомбардувального авіаційного полку.

Напередодні російські ЗМІ з посиланням на Міноборони повідомили про навчання ескадрильї Ту-22М3 в Калузькій області.

Навчання відбулися на базі авіаційного полку дальньої авіації. У них були задіяні молоді офіцери, які вперше брали участь у подібних заходах. Про це повідомляли російські військові.

Раніше ж Росія за один день втратила 2 військових літака - слідом за Л-39 впав винищувач СУ-27. Сталося це в ході виконання планового польоту в небі над Чорним морем. Винищувач зник з екранів радарів. В цей час він пролітав приблизно за 50 км від Феодосії в окупованому Криму.

Літак Л-39 зазнав аварії в Краснодарському краї.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Індії під час спортивного турніру впала трибуна з глядачами.

Зеленський підписав санкції проти деяких громадян Росії і російських компаній. Більше новин про події в Україні та світі читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас у Twitter

Слідкуйте за нами у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом