Зеленський проводить консультації з лідерами "нормандської четвірки" через загострення на Донбасі
Зеленський проводить консультації з лідерами "нормандської четвірки" через загострення на Донбасі

Зеленський проводить консультації з лідерами "нормандської четвірки" через загострення на Донбасі

Президент Володимир Зеленський проводить консультації з лідерами "нормандської четвірки" після інциденту із загибеллю чотирьох українських військових внаслідок обстрілів на Донбасі.

Про це повідомив представник української делегації в Тристоронньої контактної групи Олексій Арестович в ефірі "Україна 24".

"Президент і глава Офісу президента України проводять інтенсивні консультації з керівництвом країн "нормандського формату" щодо грубого порушення режиму припинення вогню, в результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців", - цитує Арестовича "Інтерфакс-Україна". 

Також, за його словами, українська делегація в ТКГ звернулася з нотою в ОБСЄ, щоб завтра провести позачергове засідання підгрупи з безпеки.

"Єдиною умовою ефективного продовження переговорів є повне припинення вогню", - сказав Арестович, підсумовуючи. 

Україна звернулася до  ОБСЄ і вимагає позачергового засідання безпекової групи. Забезпечити припинення вогню закликала Росію британська пані-посол в Україні Мелінда Сіммонс, йдеться в сюжетіТСН.19:30. 

Відео Новини України: відбулось звернення до ОБСЄ через загибель військових поблизу Шумів

Україна звернулася до ОБСЄ і вимагає позачергового засідання безпекової групи. А президент Зеленський  провадить термінові консультації з керівниками країн  Нормандського формату після загибелі чотирьох українських воїнів під Шумами на Донбасі.  

Новини України: відбулось звернення до ОБСЄ через загибель військових поблизу Шумів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, поблизу селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілів російських військ загинуло чотири українських військових, ще двоє поранені. З джерел ТСН відомо, що був стрілецький бій, який переріс в обстріл з мінометів. 120-ті міни впали на взводний опорний пункт, в якому перебували наші бійці. 

Бойовики не давали українським бійцям навіть наблизитись до поранених і загиблих. Тристороння контактна група (ТКГ) через ОБСЄ надавала запити на припинення вогню, аби забрати воїнів. Зверталися 9 разів через ОБСЄ до бойовиків. На що бойовики відмовляли і відкривали вогонь. 

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader