2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вартість газу в квітні: "Нафтогаз" встановив ціну
Вартість газу в квітні: "Нафтогаз" встановив ціну

Вартість газу в квітні: "Нафтогаз" встановив ціну

Державна газопостачальна компанія "Нафтогаз" встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів в квітні 2021 року на рівні 6,86 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки).

Як повідомляється на сайті компанії, ціна не змінилася в порівнянні з січнем, лютим і березнем. Такою вона збережеться до 30 квітня.

Крім того, ціна на газ для клієнтів "Нафтогазу" як постачальника "останньої надії" складе 6,99 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Також зазначається, що станом на сьогоднішній день ГК "Нафтогаз України" обслуговує вже 13% домогосподарств в Україні. Компанія постачає газ 1,7 млн українців з урахуванням клієнтів постачальника "останньої надії".

Заява Коболєва

Голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв раніше не озвучив яку фіксовану ціну група готова запропонувати в рамках річного контракту, термін дії якого розпочнеться 1 травня 2021 року, як населенню, так і оптовим покупцям. "Ця ціна ще не визначена. Ми підписали перший великий контракт, який містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня", - сказав Коболєв.

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Глава "Нафтогазу" підкреслив, що частка групи на ринку з серпня 2020 року по сьогоднішній день зросла на 11 процентних пунктів – до 13%.

Ціна на газ від Кабміну

Кабінет міністрів України встановив на лютий-березень 2020 року граничну ціну газу в 6,99 грн/куб. для побутових споживачів, а також для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів і релігійних організацій.

Раніше "Нафтогаз" вже запропонував учасникам ринку купувати у нього ресурс на рік вперед за фіксованою ціною, зазначивши, що група за дорученням уряду завершила розробку ринкового рішення, яке зможе захистити домогосподарства від сезонних стрибків ціни на газ під час наступного опалювального сезону, а також від зростання цін, що спостерігається з-за відновлення світової економіки.

Річний тариф, який впроваджується для захисту споживачів, буде надаватися за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проектом рішення НКРЭКУ. При цьому кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план на щомісячний протягом року, а також вибрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що 5 березня 2021 року НКРЕКП прийняла проект рішення, який передбачає фіксовану ціну на газ на період 1 травня 2021 року – 30 квітня 2022 року.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України!

Источник материала
Поделиться сюжетом