За контрабанду підроблених ліків у США засудили двох українців
За контрабанду підроблених ліків у США засудили двох українців

За контрабанду підроблених ліків у США засудили двох українців

У Сполучених Штатах засуджено двох громадян України за незаконний обіг та контрабанду підроблених ліків проти раку і гепатиту. Одного з них засудили до 5 років і 11 місяців позбавлення волі, другого - до 2 років 9 місяців.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції США.

"Обвинувачені намагалися нажитися на чужих хворобах, продаючи помилкові надії - включаючи підроблені ліки без активного інгредієнта - і ризикуючи здоров'ям вразливих пацієнтів", - заявив виконуючий обов'язки помічника генерального прокурора Ніколас Маккуейд з кримінального відділу Міністерства юстиції.

Зазначається, що засуджені 36-річний Максим Ненадов його спільник 34-річний Володимир Ніколаєнко визнали себе винними в липні минулого року.

Після відбування терміну чоловіків депортують з країни.

Ненадов і Ніколаєнко були арештовані у квітні 2019 року після того, як вони прибули в США з України, щоб обговорити продаж майбутніх незаконних поставок наркотиків.

Ранішевісьмох контрабандистів у гідрокостюмах заскочили "на гарячому" закарпатські прикордонники. "Водолазів" з пакунками на спинах побачили українські охоронці кордону і одразу сповістили румунських колег. 

Відео Новини України: українець хотів контрабандою доправити 150 пташок в ОАЕ

Півтори сотні щигликів випустили на волю у Київській області. Пташок хотіли контрабандою доправити в Арабські Емірати. Везли з Херсонської області у рейсовому автобусі в ящиках. Екоінспекція отримала про це анонімне повідомлення, і браконьєра затримали у Києві, коли той забирав вантаж.  З’ясувалося - з десяток пташок дорогою загинуло.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны