Pfizer - не для всіх? Стало відомо, яка категорія українців зможе вакцинуватися цим препаратом
Pfizer - не для всіх? Стало відомо, яка категорія українців зможе вакцинуватися цим препаратом

Pfizer - не для всіх? Стало відомо, яка категорія українців зможе вакцинуватися цим препаратом

Станом на сьогодні вакцинація українців від коронавірусу відбувається при використанні препарату CoviShield, виготовленного в Індії.

Втім незабаром частина населення почне робити щеплення вакциною Pfizer, як повідомляє видання "Гордон", посилаючись на слова імунолога, члена національної техгрупи фахівців у питаннях імунологічної профілактики Федора Лапія.

Яку категорію українців будуть щеплювати вакциною Pfizer

Згідно інформації Лапія, протикоронавірусний препарат Pfizer в Україні будуть використовувати для вакцинації мешканців і персоналу інтернатів.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Експерт назвав факт входження цього виробника в COVAX і також те, що Україна буде охоплена вже першою хвилею поставок, - дивом. Справа в тому, що, за словами Лапія, цей виробник лише в січні прийняв рішення про надання 40 мільйонів доз вакцин протягом 2021-го року. Україною ж, як повідомив експерт, була подана заявка на 117 тисяч доз для 58 тисяч осіб (для когорти медичних працівників, які працюють у госпіталях з COVID-хворими).

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Імунолог висловив думку, що для того, щоб оптимізувати організацію вакцинації, зручніше при використанні одного продукту зробити щеплення представникам однієї цільової групи. Це, за словами експерта, допомогло б уникненню технічних помилок.

Думка імунолога про поточну ситуацію з вакцинацією в Україні

Лапій зазначив, що йому б хотілося, щоб процес вакцинації в Україні проходив швидко, але, за словами експертів, не можна порівняти Україну з Ізраїлем і США з причини відмінностей стартових позицій і різного ступеня прихильності до вакцинації серед медичних працівників. Експерт висловив думку, що найкращим прикладом для пацієнтів є рішення лікуючого лікаря щепитися.

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

За словами імунолога, населення Україні зараз не довіряє вакцинам, а це, як вважає експерт, недобре.

Він також припустив, що якщо б спочатку була привезена вакцина Pfizer&BioNTech (а не AstraZeneca), то рівень довіри був би вищим. Лапій назвав забезпечення препаратами всіх бажаючих вакцинуватися головним завданням і повідомив, що замість запланованої кількості щеплених в 370 тисяч осіб за фактом було щеплено лише 120 тисяч.

Також MY.UA повідомляв, що найближчим часом в Україну не прибуде нова партія вакцини CoviShieldps.

Крім того, ми писали, що в Одеській області невдовзі після щеплення пішла з життя жінка-військовослужбовець. Читайте свіжі новини медицини на порталі MY.UA.

Источник материала
Поделиться сюжетом