Мендель розповіла, чи віддадуть на виставку пошкоджені під час протесту двері Офісу президента
Мендель розповіла, чи віддадуть на виставку пошкоджені під час протесту двері Офісу президента

Мендель розповіла, чи віддадуть на виставку пошкоджені під час протесту двері Офісу президента

Двері Офісу президента, які пошкодили під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, ані на виставки, ані на аукціони віддавати не будуть. Їх відправлять на реставрацію.

Про це повідомила речниця президента України Юлія Мендель в Instagram.

За її словами, жодні розбиті і розмальовані частини будівлі Офісу президента віддавати на будь-які виставки не будуть, оскільки їх вважають об’єктами мистецтва, а до всіх пошкоджень ставляться як до доказів вандалізму.

Також, за словами Мендель, реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Тому вже сьогодні, 29 березня, для економії грошей їх відправлять на оновлення.

Речниця президента наголосила, що збиратися на протест це право громадян і протестувальники дуже часто проводили акції під вікнами Офісу президента. Але, зі слів Мендель, жодному із протестувальників "за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня".

"За цей вандалізм точно має бути відповідальність. Хто намагався підпалити державний герб України на табличці на вході до Офісу президента, ламав двері та вікна і малював свастику на стіні. Кожен повинен відповісти за законом за те, що зробив, в тій мірі, як зробив", - зауважила вона.

Нагадаємо, двері Офісу президента розмалювали під час протестів проти ув'язнення активіста Сергія Стерненка. Він сам є співзасновником організації, яка хоче їх викупити. Акція відбулася 20 березня із нагоди дня народження Стерненка: свої 26 років зустрів у СІЗО. Спочатку мітинг був мирним, але за деякий час Банкова вибухнула: фаєри, петарди, шумові гранати і димові шашки. Мітингувальники почали розмальовувати фасад і підпалювати двері. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: розмальовані двері Офісу Президента хоче викупити галерея

Галерею представляє громадська організація "Речовий доказ", яка звернулася із відповідним запитом до Офісу Президента та пропонує ціну за неї на 10 відсотків більше, ніж це коштуватиме державі на відкритому тендері. В листі також йдеться, що після появи дверей на телебаченні і численних згадках у ЗМІ тепер вже артефакт хочуть продати на аукціоні.  

Новини України: розмальовані двері Офісу Президента хоче викупити галерея
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader