"Нафтогаз" встановив річний тариф на газ: Коболєв зробив заяву
"Нафтогаз" встановив річний тариф на газ: Коболєв зробив заяву

"Нафтогаз" встановив річний тариф на газ: Коболєв зробив заяву

Андрій Коболєв, глава НАК «Нафтогаз»,  розповів про річний тариф на газ для домогосподарств та пояснив, чому це хороше рішення.

Про це Андрій Коболєв детально розповів в ефірі 5 каналу.

Фіксований річний тариф

З 1 травня поточного року по 30 квітня наступного діятиме фіксований річний тариф на газ для домогосподарств. Ціна протягом року не змінюватиметься. Вона буде ринковою, але фіксованою.

НАК «Нафтогаз» запропонував річний тариф для споживачів ще в серпні минулого року. Тоді ним скористалося небагато українців. Однак ті, хто все ж скористався пропозицією, наразі платять за газ менше п’яти гривень. Тоді така ціна була ринковою, і «Нафтогаз» міг її пропонувати. Наразі ж споживачі, які не мають річного фіксованого тарифу, змушені платити більше.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber

Які переваги річного тарифу

Головною перевагою, на думку Андрія Коболєва, є те, що всі споживачі будуть застраховані від коливання ціни на газ. Газопостачальні компанії України зобов’язані застрахувати своїх споживачів від коливань ціни на наступні 12 місяців: з травня по кінець квітня. Для цього вони повинні придбати газ на оптовому ринку наперед. Наразі продавцем газу наперед виступає багато трейдерів, але так само такий продукт пропонує НАК «Нафтогаз України».

«Ми пропонуємо всім газопостачальним компаніям купувати в нас газ на рік вперед за фіксованою ціною. Вони вже потім можуть його перепродавати. Ця ціна поки не є визначеною. Ми підписали перший великий контракт. Цей контракт містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня цього року», - розповів Андрій Коболєв.

Українці мають право відмовитися

Андрій Коболєв пояснив, що, хоч річний продукт – це страховка, однак українці як споживачі мають право відмовитися від такої пропозиції. Сам Коболєв робити цього не радить.

За словами глави «Нафтогазу» українці можуть не до кінця розуміти ринок, у них може не бути часу в цьому розбиратися, а річний тариф – це класичний приклад страхування. Навіть якщо влітку ринкова ціна на газ знизиться, й ваша сусідка платитиме менше, потім взимку ви зрозумієте переваги річного тарифу.

Всі новини України та світу, новини шоу-бізнесу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні може змінитися ціна на електрику. Уже з квітня!

Також портал MY.UA писав, якою буде ціна на газ у квітні. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом