Вибори на Прикарпатті: Вірастюк і Шевченко вважають себе переможцями
Вибори на Прикарпатті: Вірастюк і Шевченко вважають себе переможцями

Вибори на Прикарпатті: Вірастюк і Шевченко вважають себе переможцями

28 березня відбулися проміжні вибори до Верховної Ради України. Поки триває офіційний підрахунок голосів, двоє ймовірних переможців оголосили себе переможцями виборчої кампанії.

«Дякую, земляки, за підтримку. Паралельний підрахунок голосів зі 117 дільниць завершився — ми отримали перемогу. Я звик перемагати чесно. Тому зараз головне завдання – захистити наш результат», – йдеться у відеозверненні кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка. Відео було оприлюднене близько першрї години ночі 19 березня.


Олександр Шевченко від партії «За Майбутнє» переконує, що за виграє за паралельним підрахунком протоколів «з мокрими печатками».

«Бачимо, що розрив складає 192 голоси. Але були ще два Шевченка, які забрали в мене ще понад тисячу голосів. Тому ми з величезною перевагою виграли в наших опонентів. Сподіваюся, владі вистачить мужності визнати, що на Прикарпатті виграв кандидат Шевченко, тобто я», – сказав у відеозверненні Олександр Шевченко.

Станом на 12:45 оброблено 37,60% бюлетенів. За підсумками опрацювання дільничних протоколів із голосування в трійці лідерів Василь Вірастюк від партії «Слуга народу» (34, 45%, або 6 035 голосів), Руслан Кошулинський від партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (27,61 %, або 4 837 голосів) та Олександр Шевченко від партії «За майбутнє» (27,60 %, або 4 835 голосів).

Нагадаємо, що у неділю, 28 березня, в Донецькій та Івано-Франківській областях обирали двох народних депутатів серед 32 кандидатів. Проміжні вибори проводяться у зв'язку з тим, що народний депутат Зиновій Андрійович став міським головою Надвірної, а Руслан Требушкін – Покровська.

У неділю 28 березня спостерігачі громадського руху «Чесно» повідомили про незначну явку виборців на проміжних виборах народних депутатів у двох виборчих округах. Загалом вона не перевищувала 8%.

Також на довиборах до Верховної ради України було зафіксовано порушення,пов'язані з організаційними моментами. Зокрема в Надвірній помітили офіційного спостерігача, що допомагав виборцям заповнювати бюлетень. Також стало відомо, що на прикарпатській дільниці у 87-му виборчому окрузі виборець проголосував за посвідченням водія.

Источник материала
Поделиться сюжетом