У Криму пенсіонерці дали термін за "шпигунство", звинуватили Україну
У Криму пенсіонерці дали термін за "шпигунство", звинуватили Україну

У Криму пенсіонерці дали термін за "шпигунство", звинуватили Україну

В Криму оголосили черговий абсурдний та незаконний вирок проти українських громадян. 66-річну пенсіонерку засудили на 12 років перебування в колонії через «співпрацю з іноземними службами».

Підконтрольний незаконній владі в Криму Севастопольський міський суд засудив 66-річну українку Галину Довгополу до 12 років позбавлення волі в колонії. Причиною такого вироку стало, нібито, шпигунство на користь Міністерства оборони України.

Розгляд справи тривав з 2019 року. Про вирок у понеділок, 29 березня, повідомили на сайті суду.

Подробиці справи

Галину Довгополу звинуватили в тому, що вона, нібито, співпрацювала та передавала якісь дані, котрі є державною таємницею, головному управлінню Міністерства оборони України.

Перше слухання відбулося 17 лютого. Всі засідання проходили в закритому режимі, оскільки за повідомленням російських ЗМІ у матеріалах справи є дані, котрі не підлягають загальному оприлюдненню, як державна таємниця.

Пенсіонерка за звинуваченнями збирала та передавала інформацію про авіаційний полк Чорноморського флоту, позивні та терміни їх дії, ключі, частоти рацій та індекси радіостанцій.

Жінку визнали винною за статтею 275 Кримінального кодексу РФ – державна зрада.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Початок справи

У 2019 році з’явилася інформація, що працівники ФСБ затримали жінку, що була завербована українськими спецслужбами. Вона мала збирати для них секретну інформацію військового спрямування.

У справі вказано, що «уродженка Бахчисарая 1955 року народження була залучена до співпраці з представниками іноземної держави».

Пенсіонерку заарештували в Севастополі ще в листопаді минулого року.  Далі її справа розглядалася в Лефортовському суді Москви, з чого випливає, що громадянку України утримували в слідчому ізоляторі «Лефортово».

Кримська правозахисна група повідомляє, що справу розглядав суддя Ігор Кожевніков, котрий головував на колегії суддів, що розглядали справу «українських диверсантів Володимира Дудки та Олексія Бессарабова».

Реакція українських представників

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вже відреагувала на рішення суду та вкотре звернулася до міжнародної спільноти.

Вона наголосила, що проведення судових слухань відносно громадян України у закритому режимі та без допуску представників ЗМІ у Криму практикується не вперше. Це чергова сфальсифікована справа, вважає Денісова.

‼️‼️Підконтрольний російській окупаційній владі так званий «Севастопольский міський суд» виніс незаконний вирок...

Опубликовано Людмилой Денісовой Понедельник, 29 марта 2021 г.

 Вона вимагає припинити терор проти українців та відпустити на свободу всіх незаконно утримуваних громадян України.

За даними правозахисників в окупованому Криму наразі незаконно утримують щонайменше 103 людини. 48 з них уже отримали свої вироки.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Леонід Кравчук не виключає можливість подачі води в Крим за певних умов.

Олексій Рєзніков пригрозив росіянам примусовим видворенням з Криму. Всі новини про події в Криму та регіонах знаходьте на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом