Підозрюваний у побитті Балуха постане перед судом
Підозрюваний у побитті Балуха постане перед судом

Підозрюваний у побитті Балуха постане перед судом

КИЇВ. 31 березня. УНН. Обвинувальний акт стосовно киянина, який у вересні 2020 року завдав тілесних ушкоджень ексв’язню Кремля Володимиру Балуху, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Цитата

"Підготовче засідання Дніпровського районного суду Києва призначено на 7 квітня. Підозрюваний в принципі визнає свою провину, однак наголошує, що не бажав настання таких наслідків", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як встановило слідство, в ніч на 8 вересня в столичному "Гідропарку" між Балухом та підозрюваним виник словесний конфлікт, у ході якого останній вдарив Балуха, той впав на бетонне покриття пішохідної доріжки, вдарившись при цьому головою, та втратив свідомість. Потерпілого госпіталізували до КМКЛ ШМД.

Судово-медична експертиза кваліфікувала тілесні ушкодження, отримані Балухом, як тяжкі та небезпечні для життя в момент заподіяння.

На теперішній час обвинувальний акт за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За вчинене чоловіку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Що було раніше

8 вересня 2020 року вночі сильно побили колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха. Його знайшли на Гідропарку в Києві з важкою травмою голови.

Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.

18 вересня поліція Києва заявила про затримання підозрюваного у нападі на Балуха.

19 вересня суд заарештував підозрюваного на 2 місяці без права застави.

Балуха виписали з лікарні в кінці жовтня.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook повідомив, що колишній політв’язень Володимир Балух, якого побили на початку вересня, видужав та сповнений сил і енергії.

Теги по теме
Суд политзаключенные
Источник материала
Поделиться сюжетом