Зеленський підтвердив загострення ситуації на Донбасі: «Росія грає мускулами»
Зеленський підтвердив загострення ситуації на Донбасі: «Росія грає мускулами»

Зеленський підтвердив загострення ситуації на Донбасі: «Росія грає мускулами»

Президент України Володимир Зеленський порушив мовчання стосовно подій на Донбасі. За даними Міністерства оборони Росія активізувала рух військової техніки поблизу українського кордону.

Володимир Зеленський підтвердив, що ескалація конфлікту на Донбасі помітна з початку року. Це підтверджує той факт, що у 2021-му році вже загинуло 20 українських бійців, а 57 отримали поранення.

Такі втрати Зеленський назвав «ціною за відстоювання незалежності та територіальної цілісності».

Обширний пост про «війну та мир» Зеленський оприлюднив у соціальній мережі Facebook.

Причини загострення конфлікту

Президент України вважає, що ситуація на Донбасі загострилася через чітку та тверду позицію України.

На його думку, введення санкцій проти лідера «ОПЗЖ», підтримка України з боку західних партнерів та просування України до встановлення миру на Сході і стали причинами активізації окупантів.

Зеленський заявив, що це все зрозуміла відповідь, але він все ж таки хотів би, щоб режим тиші діяв ефективніше, як це було з 27 липня 2020 року.

Тож Україна, за посилом Президента Зеленського, відкрита до переговорів. Нагадуємо, що представник російської сторони заявили, що Володимир Путін не буде спілкуватися з Володимиром Зеленським ні в якому форматі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Емануель Макрон провели відео конференцію з президент Росії Володимиром Путіним. Вони обговорили ситуацію на Сході України без участі української сторони.

Європейські лідери закликали Путіна сприяти режиму припинення вогню на Донбасі.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Російські війська на українському кордоні

Нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною Зеленський назвав «грою м’язів». На його думку, Росія не ризикне відкрито нападати на Україну.

«Гра м'язами в форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону - це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози і одночасно - тиску під час переговорів про припинення вогню і про мир, як нашої цінності», - наголосив Володимир Зеленський.

Він заспокоїв українців, що переговори ведуться, процес відбувається важко, але ніхто і не вважав, що буде легко.

Володимир Зеленський чітко дав зрозуміти, що не треба хвилюватися через військовий накал, чутки та новини про навчання біля кордону України. Україна займає мирну позицію та й надалі буде всіляко сприяти проведенню переговорів.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Росії відмовилися від повернення до "режиму тиші".

В Києві планують ввести комендантський час. Всі свіжі новини читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом