Російські ударні вертольоти зняли на відео на кордоні з Україною
Російські ударні вертольоти зняли на відео на кордоні з Україною

Російські ударні вертольоти зняли на відео на кордоні з Україною

У соціальній мережі з'явилася публікація відео, на якому видно, що російські вертольоти нібито рухаються у напрямку до України.

Спікер української Держприкордонслужби Андрій Демченко дав виданню "Новини Донбасу" коментар з цього приводу.

Як Демченко прокоментував публікацію

За словами Андрія Демченка, українською Держприкордонслужбою не фіксувалася російська авіація біля самого кордону держави, однак, за його словами, відомство не виключає ймовірності такого польоту на певній дистанції від держкордону.

Новини України і світу - в нашому Telegram!

Зокрема, Демченко зазначив, що відомству надходили неодноразові повідомлення очевидців про здійснення таких польотів в Ростовській області.

Вторгнення Росії в Україну: з актуального

Як повідомляють "Новини Донбасу", 16-го березня українськими прикордонниками на Сумщині в небі був зафіксований російський військовий вертоліт Мі-8. Його політ визнали порушенням українського повітряного простору.

Всі новини регіонів і новини з Сходу - в нашому Viber!

Однак представники Повітряних сил України не підтвердили, що це порушення було вчинене, а в Росії запевнили, що вертоліт перетнув кордон лише на відстань допущених законом 50 метрів.

Наразі у Києві активно обговорюється ймовірність того, що Росія відкрито нападе на Україну. Таке припущення в четвер, 1 - го квітня, зробили представники розвідки Міністерства оборони України.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Про нарощування російської армії на українському кордоні також повідомив президент Володимир Зеленський, зазначивши, що Україна завжди готова до будь-яких провокаційних дій.

Крім того, про стягання російського війська до українського кордону розмовляли посли НАТО в ході зустрічі в четвер, 1-го квітня.

У свою чергу, в РФ наполягають на праві здійснювати переміщення військ на території своєї держави і на тому, що це не є загрозою для України.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що російська сторона відкинула пропозицію про підтримку спільної заяви щодо повернення до режиму "тиші" у зоні бойових дій.

Також ми писали, що Росія пропонує заборонити Збройним силам України відкривати вогонь без узгодження.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны