Плани на червень: Оголошено програму фестивалю Odessa Classics — 2021
Плани на червень: Оголошено програму фестивалю Odessa Classics — 2021

Плани на червень: Оголошено програму фестивалю Odessa Classics — 2021

Із 2 по 11 червня 2021 року в Одесі пройде щорічний міжнародний фестиваль класичної музики Odessa Classics. Ще один спеціальний концерт запланований на 24 червня. Вони проходитимуть в Одеському національному академічному театрі опери і балету та у Великому залі Одеської обласної філармонії, а також у Зеленому театрі. Традиційний open-air відбудеться 4 червня на Потьомкінських сходах.

Цьогоріч у фестивалі беруть участь одразу п'ять оркестрів. Поряд з провідними українськими — Національним симфонічним оркестром України (Київ) і Національним одеським філармонійним оркестром — виступатимуть два західноєвропейські камерні колективи  Цюріхський і Брюссельський. Відкриватиме фестивальну програму 2 червня Симфонічний оркестр Хайфи, який приїде в Одесу в повному складі  це понад 60 музикантів. Під керівництвом провідного ізраїльського композитора і диригента Беньяміна Юсупова колектив виступить у двох концертах із масштабною програмою.

Беньямін Юсупов
Симфонічний оркестр Хайфи
Цюріхський камерний оркестр та Даніель Хоуп

В рамках фестивалю буде реалізовано декілька паралельних проєктів. Зокрема, програма сучасної української музики включає п'ять безкоштовних для відвідування концертів у Зеленому театрі та Одеському художньому музеї. Будуть представлені: проєкт "Open Opera Ukraine"  "Musica Sacra Ukraine"  партесний вимір"; ансамбль "Alter Ratio" з новою програмою музики українських композиторів; Антоній Баришевський, Золтан Алмаші, Олексій Пєтухов, літератор Олена Андрейчикова.

За словами народного артиста України Олексія Ботвінова: "Я мрію зробити фестиваль, який став би знаковим не тільки для Одеси, а й для всієї країни. За значущістю він міг би бути схожим на Зальцбурзький. Хотів би, щоб уже незабаром Odessa Classics став головним фестивалем у Східній Європі".

Олексій Ботвінов

Дивіться також: Концерти в Кирилівській церкві та на нудистському пляжі: Пригадуємо улюблені проєкти музичної агенції "УХО".

 

музика
Одеса
фестивалі
Теги по теме
Одесса музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом