3 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Степанов: перші партії вакцини Pfizer надійдуть в найближчі місяці
Степанов: перші партії вакцини Pfizer надійдуть в найближчі місяці

Степанов: перші партії вакцини Pfizer надійдуть в найближчі місяці

У найближчому майбутньому почнуться поставки вакцини від коронавірусу Pfizer.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на сторінці в Facebook написав, що сьогодні контракт на поставку 10 млн доз вакцини був підписаний з боку компанії Pfizer.

"Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже в найближчі місяці. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року", - повідомив міністр.

Заява Зеленського

Трохи раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Всі новини України та новини коронавірусу - в нашому Telegram!

"Сьогодні дуже важливий день для України і для українців – ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою – в мене з ним була розмова 8 лютого – він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це", - сказав Зеленський.


Зазначається, що безпосередньо переговорним процесом щодо постачання препарату в Україну за дорученням глави держави займався керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. "Висловлюємо подяку доктору Альберту Бурлі та його колегам за підтримку українського народу в цей важкий час", – сказав керівник Офісу Президента.

Всі новини України та світу в нашому Viber!

Єрмак додав, що  співпраця з американськими фармацевтичними компаніями буде продовжуватися й розширюватися.

Нові штами коронавірусу

Відразу в двох областях України вже офіційно підтвердили так званий «південноафриканський» штам коронавірусу. А ось «британський» штам вже є у всіх регіонах країни. Ці два штами дуже агресивні в порівнянні з звичайним видом коронавірусу. У той же час в країні продовжує зростати кількість хворих COVID-19.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, чи доведеться закрити всю країну через поширення коронавірусу. Відповідь Кабміну - в нашому матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що Максим Степанов анонсував новий вид допомоги українцям, які перехворіли COVID-19.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом