Квітневий сніг засипав частину України: відео
Квітневий сніг засипав частину України: відео

Квітневий сніг засипав частину України: відео

У квітні в Ужгород та Львів несподівано прийшла зима. Снігом засипало вже квітучі рослини. У найближчу добу циклон прийде в центральні та північні області країни.

На календарі вже 7 квітня, а зима ніяк не відступає. Стовпчики термометрів знову показують морозну температуру, а обласні центри Західної України вкрила біла ковдра снігу, що не припиняв падати майже добу.

Снігу випало подекуди до 7 см.

Холодний фронт накрив майже всю територію Закарпатської області та Львів. Температура повітря впала з 12 до 2 градусів тепла. Синоптики попереджають, що така погода дістанеться й інших областей. Прогнозують вітер та можливу ожеледицю на дорогах.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Сніг в Ужгороді

Ужгородців хоч і здивувала різка зміна погоди, та вони не надто засмутилися через квітневий снігопад.

Частина жителів області вважає, що сніг у квітні за народними прикметами символізує тепле літо. Інша частина переймається через вже квітучі рослини, шкода абрикоси та інші дерева і кущі, а от люди до таких весняних примх звикли.

Зокрема, жителі міста зазначили, що хотіли б вже трохи теплішої весни. Але, як пригадали місцеві жителі, така погода спостерігається майже кожного року, тож дивуватися немає причин.

Чимало водіїв вже встигли змінити резину на своїх автомобілях та не були готові до квітневого снігу. Ті ж, хто ще не встиг цього зробити, але планував, вирішили почекати.

Негода на Львівщині

Львівщину засипало снігом від ранку 6 квітня. Дорожні служби взялися розчищати шляхи, але не встигли. На серпантині зупинилися вантажівки. Рух вони продовжили лише після того, як посипали спеціальною сумішшю дорогу.

В регіоні оголосили штормове попередження. Холодна повітряна маса мчить в Україну із самої Арктики. Вона вже накрила Європу – під снігом опинилася Німеччина, Бельгія та Італія. Синоптики прогнозують, що засипати снігом має навіть Венецію.

Прогнози синоптиків

Різку зміну погоди синоптики прогнозують скрізь. Також українцям повідомили про штормове попередження та різке зниження температури. Потепління закарпатці у найближчі дні не відчують.

Протягом першої половини тижня погоду в області формуватиме циклонічна активність та проходження атмосферних фронтів. 6 квітня пройшов один з таких холодних фронтів, а протягом наступних 2-х днів будуть проходити вторинні атмосферні холодні фронти.

Синоптик Христина Черевко зазначила, що з небезпечних явищ вночі та вранці в першу частину тижня спостерігатимуться заморозки в низовій та передгірній частині області. Місцями будуть тумани, на окремих ділянках доріг – ожеледиця.

Температурний режим вночі в межах 2 – 7 градусів нижче нуля, вдень обіцяють 2 – 7 градусів тепла. На високогір’ї вночі прогнозують до 10 градусів морозу, вдень – 0,5 градусів морозу.

Зі слів метеорологів подібна погода для весняного періоду є нормальною і жодних аномалій тут не варто шукати.

Віщують, що вже наприкінці тижня на Закарпаття знову повернеться тепла погода.

На півдні та сході України клімат значно тепліший, тому там прогнозують дощі.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що на Благовіщення в Україну прийдуть холод та мокрий сніг.

Що віщують зірки всім знакам гороскопу, читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом