Литва проситиме НАТО надати Україні план дій щодо членства
Литва проситиме НАТО надати Україні план дій щодо членства

Литва проситиме НАТО надати Україні план дій щодо членства

У Литві заявили, що проситимуть НАТО надати Україні план дій щодо членства. Про це на пресконференції заявив міністр закордонних справ країни Габріелюс Ландсберґіс – повідомляє тамтешнє видання BNS.

Він зазначив, що зараз узгоджує це питання з колегами з інших країн Балтії. Разом вони планують направити листа партнерам по Альянсу. Ландсберґіс наголосив: надання Україні плану дій стане сильним сигналом для Росії про те, що країни НАТО цінують та підтримують євроатлантичний курс Києва.

Водночас міністерка закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес Лая зазначила, що НАТО має обговорити надання Україні плану дій щодо членства на саміті вже у червні. За її словами, відносини між Альянсом та Києвом є плідній й корисні та символізують ідею мирного сусідства НАТО.

Напередодні отриманням Києвом ПДЧ президент України обговорив телефоном із Генсеком Альянсу. Зазначив: це єдиний шлях до закінчення війни на сході. А прем'єра Канади Джастіна Трюдо у телефонній розмові Володимир Зеленський закликав посприяти у наданні Україні плану дій щодо членства в Альянсі.

Нагадаємо, у США заявили про підтримку євроатлантичного руху України, втім там зазначили, що рішення щодо приєднання України до НАТО буде ухвалюватися безпосередньо Альянсом.

Теги по теме
Украина НАТО Литва
Источник материала
Поделиться сюжетом