Ситуація критична: Радуцький розповів майбутнє України
Ситуація критична: Радуцький розповів майбутнє України

Ситуація критична: Радуцький розповів майбутнє України

Голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький озвучив кількість нових хворих за добу, щоб ситуація з коронавірусом стала катастрофічною для України.

За словами нардепа від партії «Слуга народу» та голови Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького катастрофічною для України стане цифра хворих на COVID-19  в 35 - 40 тисяч випадків на добу.

На початку пандемії такою цифрою називали 5 і більше тисяч хворих на добу. Таку інформацію Радуцький повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

Коментар Радуцького

Як відомо, 3 квітня в Україні зафіксували анти рекорд – вперше за весь період пандемії кількість нових хворих за добу перевищила 20 тисяч.

З цього приводу Михайло Радуцький пригадав, що на початку пандемії в минулому році катастрофічними для медичної системи були цифри 5 тисяч хворих за добу. Потім стали говорити, що система не витримає, якщо добовий приріст становитиме 25 тисяч нових хворих.

Тепер же, повторюючи слова міністра охорони здоров’я України, Михайло Радуцький запевнив, що українська медична система зможе витримати до 35 – 40 тисяч хворих на добу при нинішньому відсотку госпіталізацій.

Радуцький раніше зазначав, що ситуація з вакцинацією в Україні «дійсно не витримує критики». Якщо уряд не активізується, то вже восени на Україну чекає наступна, четверта хвиля коронавірусу.

Він навів дані інформаційного агентства Blооmberg, згідно з якими при збереженні нинішніх темпів вакцинації 75% населення країни вакцинується тільки через 10 років.

Радуцький повідомив, що за Новим національним планом вакцинації до грудня цього року має бути провакциноване все доросле населення України.

Буде встановлено щомісячну норму кількості проведених щеплень, налагодять поставки вакцини та призначать відповідальних осіб за виконання цього плану.

Президент зобов’язав уряд протягом тижня затвердити новий Національний план вакцинації. Завдання Кабміну - до грудня...

Опубликовано Михайло Радуцький Понедельник, 5 апреля 2021 г.

Радуцький запропонував переглянути систему відповідальності за зрив вакцинації в регіонах.

На його переконання, всі, хто не зміг належним чином забезпечити організацію цього процесу мають бути відстороненими. Нагадуємо, що у Верховній Раді ведеться збір підписів щодо відставки міністра Максима Степанова. Михайло Радуцький поставив свій підпис під цим зверненням.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Коронавірус в Україні

Україна стала епіцентром коронавірусу в Європі.

За минулу добу, 6 квітня, в Україні зафіксували найбільше нових випадків зараження коронавірусом, а також смертей від COVID-19 серед країн Європи.

Ситуація серед європейських країн і надалі складна. На фоні зниження загальної кількості хворих, зросла кількість летальних випадків.

Карантин у Німеччині подовжили до 18 квітня, а в Бельгії в черговий раз розігнали натовп, який, втомившись від обмежень, влаштував вечірку в парку на День сміху – 1 квітня.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Україні прогнозують пік третьої хвилі коронавірусу.

Нардеп Дмитро Гурін пропонує ввести санкції проти тих, хто відмовляється вакцинуватися. Більше новин медицини читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом