МОЗ вирішило розпочати вакцинацію священників
МОЗ вирішило розпочати вакцинацію священників

МОЗ вирішило розпочати вакцинацію священників

У Міністерстві охорони здоров'я вирішили розпочати вакцинацію священників.

Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров'я.

Зазначається, що Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій "прирівняв" священнослужителів до соціальних працівників, щеплення яких на другому етапі передбачено дорожньою картою.

"Рекомендувати МОЗ України "прирівняти"служителів офіційно зареєстрованих в Україні церков і релігійних організацій до соціальних працівників" — йдеться в протоколі.

Аби отримати щеплення, представник церкви повиненн звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися. Потім списки мають передати координаторам із вакцинації в конкретному регіоні. Після цього усіх охочих повідомлять про час та місце щеплення.

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютогою. Першими препарат почали вводити медичним працівникам коронавірусних лікарень, бригадам екстреної допомоги, співробітникам лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Другий етап з п'яти розпочали 22 березня. На ньому щеплення роблять лікарям усіх закладів охорони здоров’я, соціальним працівникам та людям старших 80 років.

Станом на 9 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вжещеплено 353 147 осіб. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 431 025 людей. 

Відео Право на владу: як зупинити поширення коронавірусу в Україні

У студії "Право на владу" Максим Степанов розповів, як зупинити поточну хвилю розповсюдження коронавірусу в Україні.  

Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом