У Польщі по-новому вакцинуватимуть населення: подробиці
У Польщі по-новому вакцинуватимуть населення: подробиці

У Польщі по-новому вакцинуватимуть населення: подробиці

Польський уряд не купуватиме китайську вакцину від коронавірусу через жорсткі умови виробників. Також країна змінює систему вакцинації.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час брифінгу 9 квітня.

"З китайської сторони були сформульовані пропозиції (щодо поставок вакцини, - ред). Але їхні умови, з якими співпрацює Єврокомісія, були, скажімо так, "дещо цікаві", якщо йдеться про ціни і терміни поставок, що польський уряд не наважився купувати такі вакцини", - пояснив Дуда.

Утім, очільник польського МОЗ Адам Недзельський повідомив, що країна змінює систему вакцинації: тепер вона відбуватиметься за роками народження, а не за професійними або суспільними групами.

"Ми ухвалили рішення про перезавантаження системи вакцинації. Це перезавантаження полягатиме в тому, що вакцинуватимуть за роками (народження), а групи, крім нульової і першої, які будуть вакциновані до кінця, в подальшому не розширюватимуться", - пояснив він.

До слова, у Польщі на нульовому етапі вакцинують медиків, а на першому етапі осіб літнього віку, освітян, силовиків тощо.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: українські легкоатлетки захворіли на коронавірус під час змагань в Польщі

Через коронавірус у Польщі на ізоляції залишили чотирьох українських легкоатлеток. Із міста Торуня, де проходив чемпіонат Європи, дівчата мали повернутись разом із збірною України. До Києва команда прилетіла напередодні із двома золотими та срібною медалями. У Польщі на коронавірус захворіли Анна Рижикова, Аліна Логвіненко та Катерина Климюк. Ще одна легкоатлетка, Вікторія Ратникова, потрапила на ізоляцію, бо жила з дівчатами у кімнаті.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Поделиться сюжетом