Зеленський на наступному тижні їде в Париж на зустріч з Макроном - посол
Зеленський на наступному тижні їде в Париж на зустріч з Макроном - посол

Зеленський на наступному тижні їде в Париж на зустріч з Макроном - посол

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Після зупинок у Катарі, на передовій на Донбасі, а незабаром і в Туреччині, Президент Володимир Зеленський направляється в Париж, на зустріч зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Про це заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю Kyiv Post, передає УНН.

Цитата

"Основна мета візиту - зустрітися з Макроном один на один", - сказав де Понсен.

Деталі

За словами дипломата, ймовірно, візит варто очікувати до кінця наступного тижня.

Дві з найважливіших тем на порядку денному президентів - це нарощування російської військової могутності поблизу кордону України і статус реформ в Україні, особливо щодо створення незалежної і такою, що заслуговує довіри судової системи, відзначив посол.

Контекст

У вівторок, 30 березня, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді України сказав, що Росія здійснює поступове нарощування військ поблизу державного кордону України - на Півночі, на Сході і на Півдні. Всього очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, в сукупності з наявними розгорнутими силами і засобами поблизу державного кордону з Україною створює загрозу військової безпеки держави.

За словами Хомчака, станом на 30 березня 2021 року вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим міститься 28 батальйонних тактичних груп противника, а саме - у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях, і на території тимчасово окупованого Криму.

Відзначимо, раніше на цьому тижні в Кремлі заявили, відповідаючи на питання про розміщення ВС РФ біля кордонів України, що збройні сили РФ знаходяться "в тих районах країни, де це необхідно, і будуть розташовуватися там, поки керівництво вважає це за доцільне".

А сьогодні вранці аналітики повідомили, що принаймні чотирнадцять підрозділів сухопутних військ Росії і системи балістичних ракет малої дальності "Іскандер" перемістилися або переміщуються в район кордону з Україною.

При цьому прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков в черговий раз запевнив, що "Росія нікому не загрожувала і не загрожує і ні для кого не становить загрози".

Раніше представник Кремля вже неодноразово говорив, що російська армія "пересувається по території країни для забезпечення надійної безпеки РФ". Він також звертав увагу на те, що вздовж рубежів Росії йде нібито "підвищена активність збройних сил інших країн".

А секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев напередодні сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант", що Москва нібито "не виношує планів відкритого втручання в конфлікт на Донбасі".

На тлі загострень, Президент України, як Головнокомандувач, відправився на лінію зіткнення.

Теги по теме
Украина Россия Владимир Зеленский Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом