Задля стримування Росії: ЗМІ повідомляють, що США можуть відправити до Чорного моря кораблі
Задля стримування Росії: ЗМІ повідомляють, що США можуть відправити до Чорного моря кораблі

Задля стримування Росії: ЗМІ повідомляють, що США можуть відправити до Чорного моря кораблі

Сполучені Штати можуть відправити до Чорного морякораблі для стримування Росії.

Про це з посиланням на власні джерела у Пентагоні повідомляє CNN, розповіли у ТСН.Ранок9 квітня.  

За їхніми даними, в оборонному керівництві США вважають, що такий крок має підтримати Україну. Крім того, крок має дати чіткий сигнал Кремлю, що Вашингтон стежать за ситуацією.  

Разом з тим Пентагон продовжує запускати розвідувальні літаки над Чорним Морем, аби стежити за будь-яким переміщенням російських військ в окупованому Криму. Якщо Росія вдасться до активніших дій, то готові реагувати.

Тим часом у Білому Домі кажуть, що нинішнє нарощення російських військ на кордоні найбільше від початку військової агресії в Україні. "Зараз Росія має більше військ на кордоні з Україною, аніж будь-коли з 2014 року. П'ять українських солдатів були вбиті лише цього тижня. Ці ознаки дуже непокоять. Минулого тижня американський президент Джо Байден говорив із президентом Володимир Зеленським. На додаток до цього ми обговорюємо збільшення напруги, зокрема, і порушення режиму тиші із союзниками  НАТО", - каже прессекретар Білого дому Джен Псакі. 

Відео Новини світу: США можуть відправити свої кораблі до Чорного моря для стримування Росії

Сполучені Штати можуть відправити до Чорного моря кораблі для стримування Росії. Про це з посиланням на власні джерела у Пентагоні повідомляє CNN. За їхніми даними, в оборонному керівництві США вважають -  такий крок має підтримати Україну й дати чіткий сигнал Кремлю, що вони стежать за ситуацією.  Разом з тим Пентагон продовжує запускати розвідувальні літаки над Чорним морем, аби стежити за будь-яким переміщенням російських військ в окупованому Криму.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

До слова, Мережа також переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Своєю чергою, в Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Російські війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила заяву череззагострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом