Ляшко розповів, скільки госпіталізацій хворих на COVID-19 на добу може витримати медична система
Ляшко розповів, скільки госпіталізацій хворих на COVID-19 на добу може витримати медична система

Ляшко розповів, скільки госпіталізацій хворих на COVID-19 на добу може витримати медична система

Найбільша кількість госпіталізацій хворих на COVID-19 в Україні була зафіксована 6 квітня. У цей день в лікарню потрапили 5587 осіб.

Про це журналістам розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє "РБК-Україна".

За його словами, медична система може витримати ще в середньому 6-6,5 тисяч пацієнтів на добу.

"При таких цифрах система охорони здоров'я буде йти по краю леза. Зараз у березні-квітні у нас середній показник був 4-5 тисяч госпіталізацій щодня. У кінці лютого - на початку березня кількість госпіталізацій значно перевищувала число виписок з лікарень. Станом на останній тиждень квітня кількість госпіталізацій і виписок майже зрівнялася. Госпіталізацій більше на 5-10%", - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 10 квітня зафіксовано 17 463 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померло 398 людей, ще 10 722 одужали. Було проведено 122 181 тест. 

Протягом минулої доби від коронавірусу вакцинувалися ще 19 858 українців. Загалом від початку вакцинальної кампанії, яка стартувала в Україні наприкінці лютого, щеплення від COVID-19 отримали 373 002 людини. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записалась 435 451 людина. 

Крім того, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: "жовтою" стала ще одна область.

Відео Коронавірус в Україні: найсуворіші карантинні обмеження нині впроваджені у столиці й 12 областях

Майже 20 тисяч нових інфікованих коронавірусом за останню добу в Україні. Шпиталізували з ускладненнями близько 5 тисяч пацієнтів. 419 людей померли. Та це ще не пік захворюваності, кажуть у МОЗ. Найсуворіші карантинні обмеження нині впроваджені у столиці й 12 областях. Зокрема, відсьогодні "почервоніли" Хмельницька область і Запоріжжя. Подробиці – у прямому включенні.    

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом