19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія пригрозила Україні ескалацією на Донбасі
Росія пригрозила Україні ескалацією на Донбасі

Росія пригрозила Україні ескалацією на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації попередили Україну про наслідки вступу в Північноатлантичний альянс (НАТО).

Відповідну заяву зробила представник російського відомства Марія Захарова.

Про які наслідки для України після приєднання до НАТО йде мова

Згідно із заявою російського політика Марії Захарової, якщо Україна вступить до Північноатлантичного альянсу, то це спричинить "масштабну ескалацію" на території Донбасу і ряд "необоротних наслідків" для України як держави.

Ця заява представника Міністерства закордонних справ Росії пов'язана з заявою, яку раніше зробив Президент Володимир Зеленський. Нагадаємо, що він висловив думку, що єдиний шлях закінчення військових дій на території Донбасу - це приєднання України до НАТО.

Новини політики України і світу - в нашому Viber!

Марія Захарова, в свою чергу, висловилася про те, що з гіпотетичним вступом в альянс, не дивлячись на очікування Києва, не тільки не встановиться мир на території України, але, навпаки, почнеться масштабна ескалація того, що відбувається в південно-східній частині держави, що, за її словами, може викликати незворотні наслідки для державності України.

У чому МЗС Росії звинувачує Україну

Крім того політик назвала ситуацію на території Донбасу все такою ж "складною" і з тенденцією загострення.

Всі новини України, новини зі Сходу - у нашому Telegram!

Винною в такому положенні речей вона назвала українську сторону, запевнивши, що саме Україна відмовляється виконувати зобов'язання згідно з мінським комплексом заходів.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях.

Також портал MY.UA писав, що в Росії відмовилися від повернення до режиму "тиші".

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом