6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кличко розповів, чи продовжать локдаун в Києві
Кличко розповів, чи продовжать локдаун в Києві

Кличко розповів, чи продовжать локдаун в Києві

Очільник міста Київ Віталій Кличко повідомив про подальші рішення стосовно карантинних обмежень у столиці.

Віталій Кличко провів терміновий брифінг 12 квітня 2021 року. Він повідомив свіжу статистику захворювання на ковід.

Мер Києва зазначив, що після вихідних та під час них кількість хворих завжди менша. Відбувається це тому, заявив Кличко, що значно менше людей здають тести та у вихідні дні працюють не всі лабораторії. А насправді ж ніякого покращення, вважає Кличко, немає.

Важливим показником в такому випадку є кількість летальних випадків. За минулі вихідні у столиці зафіксовано щодоби по 42 летальні випадки.

Ситуація в Києві

За даними мера міста більшість госпіталізованих хворих перебувають у важкому стані та потребують кисневої підтримки.

Протягом минулої доби в Києві виявили 537 нових хворих.

Хворіють 177 106 осіб. Всього за період пандемії не змогли подолати хворобу 3 932 кияни.

До лікарень столиці минулої доби доправили 76 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 287 хворих з підозрою на вірус.

Одужали минулої доби у Києві 148 людей.

Кличко повідомив у соціальній мережі Facebook, що щодня отримує дзвінки про те, що десь в лікарнях закінчився кисень, десь не вистачає ліжок і їх доставляють в коридорах, хтось просить допомогти з госпіталізацією, хтось з похованням померлих.

Місцева влада, як запевнив Кличко, вживає всіх необхідних заходів для зупинення стрімкого поширення вірусу. Обмеження «червоної» зони в столиці були оголошені до 16 квітня.

У середу, 14 квітня, планується провести засідання Комісї з ТЕБ та НС. Саме там і будуть ухвалювати рішення про подальші кроки щодо карантинних обмежень у Києві.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Що планує український уряд

Від початку місяця через ускладнення від коронавірусу померли вже понад 3,5 тисячі українців. Значна частина з них – це жителі столиці. Про це розповідав під час онлайн-брифінгу міський голова Віталій Кличко.

Він закликав уряд запровадити загальнонаціональний локдаун, котрий став би вже третім в Україні, та обмежити пересування між регіонами.

Але, як повідомив Кличко, уряд відповів, що «такі дії є недоцільними» і вводити повний всеукраїнський локдаун не збираються.

За прогнозами вірусологів та інфекціоністів кількість хворих у Києві та інших регіонах України буде тільки збільшуватися. Це означає, вважає Кличко, що лікарні поповняться тяжкими хворими.

Звісно, лікарі можуть помилятися, а людям завжди треба сподіватися на краще. Але за прогнозами Кличка «кращого сценарію не буде».

Кличко вважає, що головні причини стрімкого поширення коронавірусної інфекції це недотримання карантинних обмежень населенням, постійний рух між регіонами та відсутність масової вакцинації.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що вночі в Києві сталося кілька пожеж.

В Києві сварка між чоловіками закінчилася стріляниною. Більше новин про події в Києві та регіонах щукайте на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом