Міністр соцполітики Лазебна визнала, скільки українців отримує менше 2 тисяч пенсії
Міністр соцполітики Лазебна визнала, скільки українців отримує менше 2 тисяч пенсії

Міністр соцполітики Лазебна визнала, скільки українців отримує менше 2 тисяч пенсії

У величезної кількості українських пенсіонерів розмір щомісячної виплати становить менше 2000 гривень.

Відповідні дані навела глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна. Їх передає Telegram-канал "Народний ревізор".

Детальніше про відомості Марини Лазебної

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, 1 800 000 українців щомісяця отримують пенсії в розмірі менше двох тисяч гривень.

Однак вона зазначила, що в період зміни влади, зокрема, в Міністерстві соціальної політики, - в 2020-му році - ця кількість становила 4 200 000 людей з таким розміром пенсійних виплат.

Вся стрічка новин України та світу - на каналі Viber!

Так, за словами глави відомства, зараз за такою, за її словами, "ганебною" межею залишилося менше 50%. Міністр запевнила, що ця кількість буде і надалі знижуватися.

Марина Лазебна про розмір пенсійних виплат в Україні

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, українським законодавством визначено мінімальний розмір пенсії на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатної особи, а саме - 1769 гривень в місяць.

Всі новини України та новини соціальної політики - в нашому Telegram!

Політик пояснила, що при наявності у особи повного страхового стажу зараз, в 2021-му році, розмір виплати становить вже не 1769 гривень, а 2200 гривень. Якщо ж пенсіонер досяг віку 65-ти років, то ця сума, за її словами, становить вже 2400 гривень.

Міністр соцполітики Марина Лазебна пояснила, що у кожної вікової групи є своя мінімальна пенсійна виплата. Так, за її словами, пенсіонери віком понад 80 років щомісяця отримують вже по 2600 гривень.

Нагадаємо також, що раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що змінилося для українців з 1 квітня.Це стосується газу, призову та пенсій. Більше - в матеріалі. 

Також ми розповідали про те, чого чекати від пенсій в Україні, як збираються трансформувати пенсійну систему.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом