МОЗ оновило карантинні зони: лише три регіони "жовті", а 13 - "червоні"
МОЗ оновило карантинні зони: лише три регіони "жовті", а 13 - "червоні"

МОЗ оновило карантинні зони: лише три регіони "жовті", а 13 - "червоні"

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл накарантинні зони: лише три області залишаються на "жовтому" рівні. 

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 16 квітня. 

В "жовтій" зоні поки що лише три області: Херсонська, Івано-Франківска та Закарпатська. Останні два регіони вийшли з "червоного" рівня, де перебували півтора місяця.

Суворі обмеження діють у 13 "червоних" регіонах - це Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. 

В областях досі перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом, хоча плказники поступово зменшуються. Слід зауважити, що норма становить 60 на 100 тисяч населення. Досі найбільше перевищена норма у Хмельницькій області: сьогодні - 125,4. В інших - показники високі, але вже менше ста: у Чернігівській - 97,7; Сумській - 91,2; Миколаївській областях - 90,0, а також в Києві - 86,9.

У "помаранчевій" зоні - дев'ять регіонів - Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 16 квітня зафіксовано 17 479 нових випадків коронавірусу.Протягом доби від COVID-19 померло 438 людей, ще 12 054 одужали. Було проведено 109 584 тести. 

Відео Коронавірус в Україні: за минулу добу інфікувалися понад 17 тисяч людей

17,5 тисячі нових хворих на коронавірус маємо за минулу добу. Із них кожен десятий – киянин. Київ наразі лідирує за поширенням інфекції. За даними міністерства охорони здоров'я, ушпиталити довелося понад 4 тисячі хворих. І 437 людей  померли. Від початку пандемії коронавірусна хвороба забрала уже 39 тисяч життів.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом