Помер народний депутат України й відомий письменник
Помер народний депутат України й відомий письменник

Помер народний депутат України й відомий письменник

17 квітня пішов з життя 78-річний український письменник, колишній народний депутан, громадсько-політичний діяч Володимир Яворівський.

Український письменник Володимир Яворівський був народним депутатом I, II, IV, V та VI скликань. Протягом 2001-2011 років він очолював Національний союз письменників України. Володимир Яворівський – лауреат Шевченківської премії.

Василь Шкляр про відхід Яворівського

Про смерть відомого українця повідомив письменник Василь Шкляр на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук.  Шкляр не хоче вірити, що Яворівського більше немає.

«Письменник, Шевченківський лауреат, який на порі становлення нашої Незалежності своїм словом запалював серця мільйонів. Усі, хто його знав ближче, сьогодні кажуть: "Не вірю". Не хочеться вірити і мені», - пише письменник в пості.

Про смерть Володимира Яворівського Василь Шкляр дізнався від доньки письменника. За його словами, донька Леся близько півночі так і написала йому, що тато пішов.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber

«Іншого слова вона не змогла вимовити. Не можу і я. Володю, ти пішов. Я вже не зможу тебе обійняти. З невимовним болем обіймаю твоїх рідних», - з жалем пише Василь Шкляр.

Українці сумують

Смерть Володимира Яворівського стала для багатьох потрясінням.

«Царство небесне! Він нам розкривав очі на московію, на украінських зрадників (Медведчук та ін.), він дуже вболівав за Україну! Справжній патріот!»,

«Велика Людина залишила цей світ... Царство Небесне!»,

«Розгублена новиною, такі Люди як Володимир - світлі воїни України, залишаться в пам‘яті назавжди»,

«Царство небесне. Сумно, що такі люди залишать земне життя. Дуже подобалася і завжди очікували передачу по радіо «Двадцять хвилин з Володимиром Яворівським» тепер ні радіо такого немає, ні передач. Земля пухом, великому Українцю», - пишуть українці коментарі до сумної звістки на сторінці Василя Шкляра (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів).

Всі новини України та світу, новини суспільства Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що пішов з життя ще один відомий письменник. 

Також портал MY.UA писав, що в Москві від голоду померла українська письменниця Аделіна Шелдон.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом