6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
NASA вдалося запустити перший безпілотник на Марс
NASA вдалося запустити перший безпілотник на Марс

NASA вдалося запустити перший безпілотник на Марс

Американським космічним агентством NASA був з успіхом запущений на Марс вертоліт-безпілотник Ingenuity. Це стало першим запуском дрона на іншу планету.

Безпілотнику вдалося піднятися на висоту трьох метрів, провисіти півхвилини і успішно приземлитися, повідомляється на Twitter-сторінці NASA.

Що відомо про науковий прорив завдяки безпілотнику Ingenuity

Політ апарату Ingenuity фіксували дві камери: спрямована вниз і "спостерігаюча" горизонтально.

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram і Viber!

У планах компанії - серія більш тривалих перельотів Ingenuity вище кратера Єзеро, де Perseverance приземлилися 18-го лютого 2021-го року.

Вертоліт-безпілотник був доставлений на поверхню Марса приєднаним до дна Perseverance-марсоходу. Головними завданнями Ingenuity вважають демонстрацію технологічних навичок і випробування перших перельотів до Марса. Вартість вертольоту складає $ 85 млн, а вага - 1,8 кг

Спочатку організатори планували перший переліт 11-го квітня, але його довелося відкласти через роботи інженерів по перевірці і у зв'язку з вирішенням проблем програмного забезпечення.

Польоти на території Марса - вельми непрості. Шар атмосфери на цій планеті надтонкий - близько 1% від щільності атмосферного шару Землі. З цієї причини вага дрону - легка, а його гвинт здатний робити понад 2,5 тис. оборотів протягом хвилини. Щоб створити Ingenuity знадобилося понад 6 років.

Чи є життя на Марсі

У 1976-му році вченими NASA були виявлені на грунті Марсу сліди споживання їжі і залишки газоподібних слідів власного метаболізму. Радіоактивним моніторів вдалося виявити саме такі сліди у зразках.

Інші світові новини технологій доступні на MY.UA.

Так, ми розповідали про те, що вдалося запустити перший безпілотник, розроблений на основі російського автомобіля.

Також ми повідомляли, що в 2021 році Україна вперше взяла участь у Міжнародній виставці інновацій в Женеві. Українські винахідники відразу завоювали перші місця.

Стрічка новин - у Twitter!

Слідкуйте за нами у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом