До України днями надійде вакцина AstraZeneca: МОЗ хоче щепити нею 180 тис людей за два-три дні
До України днями надійде вакцина AstraZeneca: МОЗ хоче щепити нею 180 тис людей за два-три дні

До України днями надійде вакцина AstraZeneca: МОЗ хоче щепити нею 180 тис людей за два-три дні

Україна найближчими днями має отримати 367 тисяч доз вакцини AstraZeneca в межах ініціативи COVAX. Усі дози МОЗ сподівається використати буквально за два-три дні — тобто щепити близько 180 тисяч людей. 

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Сніданку з 1+1" 20 квітня.

"У нас найближчими днями ось уже 22 квітня був запланований черговий рейс і поставка вакцини AstraZeneca в межах глобальної ініціативи COVAX. Це 367 тисяч доз. Ми хочемо її використати буквально за два-три дні, щоб показати всім спроможності системи охорони здоров'я. Бо коли я кажу: ми готові і можемо робити по 90-100 тисяч мінімум на день, це не віриться, бо ми робимо по 14-20 тисяч. Я думаю, найближчим часом ми це покажемо і далі будемо очікувати поставки вакцини", - сказав Ляшко.

Він також нагадав про амбітний план МОЗ - до кінця 2020 року провакцинувати 70% населення. Щодо постачання вакцин, то загалом Україна законтрактувала понад 13 млн доз препаратів. ці контракти вже є підписані. До того ж, вакцина надходитиме в межах ініціативи COVAX (всього за програмою Україна має отримати 8 млн доз вакцин. - Ред.), зауважив Ляшко. 

Нагадаємо, Індія призупинила постачання препарату Covishield, зокрема і до України. Утім, українці, яких прищепили цією вакциною, другу дозу отримають. Це може бути вакцина AstraZeneca, виготовла на індійському, на корейському чи на європейському майданчиках.

Відео Ляшко пояснив, як Україна протистоїть COVID-19 і коли буде послаблення карантину

Пройшли пік третьої хвилі коронавірусу. Та чи очікувати карантинних послаблень на травневі свята? Що буде з літніми відпустками? А також як отримати щеплення тим, хто хоче вакцинуватися? Розпитали головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.  

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны