Просунуте керування: Toyota Mirai і Lexus LS отримають автопілот другого рівня
Просунуте керування: Toyota Mirai і Lexus LS отримають автопілот другого рівня

Просунуте керування: Toyota Mirai і Lexus LS отримають автопілот другого рівня

Toyota Mirai та Lexus LS отримаються системи автономного управління другого рівня автономності.Toyota Motor представила нову систему автономного управління Advanced Drive, яка відповідає другому рівню автономності за класифікацією SAE (Society of Automotive Engineers, Спільнота автомобільних інженерів).

Це означає, що система управляє гальмуванням та рулюванням, але водій повинен реагувати, якщо система не змогла впоратися самостійно.

Першими новий автопілот отримають флагманський седан Lexus LS500h та воднемобіль Toyota Mirai.

Для забезпечення працездатності системи їх оснастять додатковою фронтальною камерою та лідаром.

За обробку інформації відповідатимуть мікрочіпи від NVIDIA та Renesas.

Програмне забезпечення автопілота оновлюється «по повітрю».За словами розробників, система Advanced Drive утримує автомобіль в смузі руху, контролює відстані до їдучого попереду транспортного засобу, самостійно виконує перестроювання та обгін.

Від водія вимагається тільки задати пункт призначення у навігаторі.У разі виявлення ризику зіткнення, система попереджає водія за допомогою кольорового індикатора або проекційного дисплея та зумера.

При відсутності реакції або при небезпеці високого рівня автоматика намагається самостійно справитися з ситуацією або застосовує екстрене гальмування.

Як раніше повідомляв Autogeek, у 2021 році Honda Motor почне серійне виробництво автомобіля з системами автономного управління третього рівня (SAE Level 3).

Ним стане оновлений седан Honda Legend.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом