В Офісі президента назвали терміни, коли Україна отримає транш від МВФ
В Офісі президента назвали терміни, коли Україна отримає транш від МВФ

В Офісі президента назвали терміни, коли Україна отримає транш від МВФ

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко повідомив, що черговий транш від МВФ Україна очікує отримати до вересня 2021 року.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"У нас була і місія МВФ, і 5 млрд доларів були зарезервовані для України, 2,1 млрд доларів ми вже отримали. Йдуть дуже активні технічні консультації... А якщо враховувати, що серпень є місяцем відпусток в МВФ, то у нас є червень і липень для того, щоб ми отримали гроші. І це розуміємо не тільки ми в Києві, а й у Вашингтоні, в центральному офісі Міжнародного валютного фонду", - зазначив Устенко та додав, що Україна очікує на прогрес.

Він зазначив, що законопроєкти, які повинні бути ухвалені для отримання фіндопомоги, - антикорупційні та щодо реформування судової системи - наразі перебувають на розгляді в Раді. "І я вважаю, що у нас достатньо шансів для того, щоб ми отримали кошти", - заявив радник глави держави.

Раніше голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко повідомив, що МВФ, з огляду на більш тривалий процес переговорів, може надати Україні два транші. 

Нагадаємо, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман 13 лютого 2021 року повідомив про завершення роботи місії, яка тривала від кінця 2020 року, щодо першого перегляду програми stand-by без рекомендації про виділення другого траншу. За його словами, попри продуктивні переговори, щоб підписати угоду про новий транш за п'ятимільярдною програмою фіндопомоги, Україна має збільшити прогрес в реформах.

Відео Новини тижня: представники МВФ хочуть бачити в Україні активнішу боротьбу з корупцією

Активнішу боротьбу з корупцією хочуть бачити в Україні і представники МВФ. Майже місяць місія фонду вивчала, як Україна виконує свої зобов'язання. І врешті озвучила свої побоювання щодо втручання влади в роботу НАБУ і САП і щодо державного впливу на енергоринок. В МВФ пропонують відмовитись від обмеження цін, введених цієї зими на енерго ринку, а також хочуть ясності щодо бюджетних планів на наступний рік.

ТСН. Тиждень
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом