У МОЗ кажуть про стабілізацію із захворюваністю на COVID: як це вплине на святкування Великодня
У МОЗ кажуть про стабілізацію із захворюваністю на COVID: як це вплине на святкування Великодня

У МОЗ кажуть про стабілізацію із захворюваністю на COVID: як це вплине на святкування Великодня

В Україні стабілізується ситуація із захворюваністю на коронавіс, незважаючи на досі високі цифри інфікування. 

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 20 квітня розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, протягом трьох тижнів немає тенденції до зростання кількості нових випадків захворюваня на COVID-19 та кількості госпіталізацій. Саме завдяки цьому жорсткий локдаун на свята поки не планують, повідомив представник МОЗ.

"Це вже є певний показник. Але під час травневих свят, Великодня відбуватиметься масова міграція людей на  території України. Дотриманя карантинних норм в цей конкретний період часу - це ключова річ, щоб потім не було спалахів та жорсткого карантину. Зараз локдаун не планується", - наголосив Ляшко.

Відео Ляшко пояснив, як Україна протистоїть COVID-19 і коли буде послаблення карантину

Пройшли пік третьої хвилі коронавірусу. Та чи очікувати карантинних послаблень на травневі свята? Що буде з літніми відпустками? А також як отримати щеплення тим, хто хоче вакцинуватися? Розпитали головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.  

Ляшко пояснив, як Україна протистоїть COVID-19 і коли буде послаблення карантину
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Він повідомив, що цього тижня запланована зустріч прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з Всеукраїнською Радою Церков для того, щоб максимально забезпечити протиепідемічні норми під час святкування. Зокрема, щодо можливості зменшення кількості людей, які одночасно перебувають у храмі та відвідують святкову літургію

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 20 квітня зафіксовано 8 940 нових випадків коронавірусу.Протягом доби від COVID-19 померло 367 людей, ще 12 075 одужали. Було проведено 77 678 тестів. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader