Грузія повернула посла до України, якого відкликала рік тому через призначення Саакашвілі
Грузія повернула посла до України, якого відкликала рік тому через призначення Саакашвілі

Грузія повернула посла до України, якого відкликала рік тому через призначення Саакашвілі

Теймураз Шарашенідзе повернувся до Києва
Фото: МЗС

У Грузії на Саакашвілі заведено кілька кримінальних справ і навіть є вирок

Після тривалої перерви Грузія повернула свого посла до України. До Києва прибув Теймураз Шарашенідзе, якого близько року тому відкликав Тбілісі. Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС України.

Повідомляється, що повернення посла стало результатом домовленостей президента України Володимира Зеленського з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

На зустрічі Боднар і Шарашенідзе підкреслили прагнення активізувати розвиток українсько-грузинських відносин, взаємодію у двосторонньому і багатосторонньому форматах з метою зміцнення безпеки в регіоні.

Грузинський посол на тлі стягування російських військ, ескалації на Донбасі і в Чорному морі висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, у квітні президент Грузії Саломе Зурабішвілі, виступаючи в парламенті, заявила про підтримку України на тлі стягування російських військ. Вона також запропонувала уряду повернути посла до Києва.

Грузія відкликала посла для консультацій у травні 2020 незабаром після того, як екс-президента цієї країни Михайла Саакашвілі призначили главою Виконавчого комітету реформ України.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала нормальною реакцію Тбілісі на призначення Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ в Україні.

У той же час президент Володимир Зеленський назвав помилкою відкликання грузинського посла, виключивши дзеркальні кроки з боку України. Він також очікує результати від Саакашвілі в найближчі місяці.

Нагадаємо, 7 травня 2020 року Володимир Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ. До цього передбачалося, що він стане віце-прем'єром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

У самій Грузії на Саакашвілі заведено кілька кримінальних справ і навіть є вирок.

Источник материала
loader
loader