Резніков пояснив, чому РФ змінила риторику щодо Донбасу: "Недооцінили українську сторону"
Резніков пояснив, чому РФ змінила риторику щодо Донбасу: "Недооцінили українську сторону"

Резніков пояснив, чому РФ змінила риторику щодо Донбасу: "Недооцінили українську сторону"

Російська Федерація змінила риторику щодо Донбасу та активізувала агресію, тому що Кремль "недооцінив українську сторону".

Відповідне твердження віцепрем'єр, міністр з питань тимчасово окупованих територій та перший заступник голови української делегації в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Олексій Резніков висловив в інтерв'ю для "УП".

"Ми досягли домовленості по додаткових заходах утримання режиму тиші, і він був. А потім щось починає відбуватися", - зауважив Резніков.

За його словами, хоча формальним приводом вважають постанову ВР щодо призначення місцевих виборів, "де написано, що там вибори тільки після деокупації", насправді  "перемовники з Кремля, дали завищені очікування своєму патрону".

"Я так думаю, що у них змінилася риторика, тому що головні фігуранти процесу, перемовники з Кремля, дали завищені очікування своєму патрону, що вони от зараз дуже легко зроблять цей "донбаський кейс". Вони недооцінили українську сторону", - висловився віцепрем'єр.

Він додав, що російська сторона могла сподіватися на недосвідченість українського президента та його радників, які раніше не займалися політикою та дипломатією. 

"Вони думали, (...) "зараз ми легенько їх зробимо". А воно не сталося, як їм гадалося... Процес пішов не так, як їм хотілося, - продовжив Резніков. - Ви розумієте, їм Донбас не потрібен. Від нього вони хочуть здихатись, але на своїх умовах. А Україна не піддається".

Посадовець додав, що агресія з боку Росії, навпаки, "мобілізувала українську націю".

Нагадаємо, що Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. Окрім того, РФ активізувала військові дії на сході України. На кордоні зараз зосереджено понад 150 тисяч російських солдатів - найбільша кількість від 2014 року. 

Підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгення Росії висловили всі члени НАТО. Знизити напруженість російського президента Володимира Путіна особисто переконував і глава Сполучених Штатів Джо Байден. 

Сама ж РФ не втомлюється звинувачувати Київ у загостренні ситуації на Донбасі.

16 квітня канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський за підсумками тристоронніх переговорів оприлюднили спільну заяву, в якій закликали Росію відвести війська від кордону з Україною і незаконно анексованого Криму.

Відео Новини світу: у німецькому парламенті відбудуться спеціальні слухання через агресію РФ

У німецькому парламенті сьогодні відбудуться спеціальні слухання через скупчення російських військ на українському кордоні. Посол України в Німеччині вважає це потужним сигналом підтримки і очікує, що позиція Бундестагу посприяє припиненню агресивних дій Російської федерації. Засідання заплановане на 15:40 за київським часом. Напередодні резолюцію на підтримку України ухвалили депутати польського сейму.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом