Від COVID можуть померти до 75 тисяч українців: аналітики дали невтішний прогноз
Від COVID можуть померти до 75 тисяч українців: аналітики дали невтішний прогноз

Від COVID можуть померти до 75 тисяч українців: аналітики дали невтішний прогноз

За минулу добу в Україні було зафіксовано 16 тис. 235 нових випадків коронавірусної хвороби / фото УНІАН

В Україні до кінця першого півріччя 2021 року від коронавірусної хвороби COVID-19 можуть померти від 55 тис. до 75 тис. осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив під час презентації аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення COVID-19.

«Ми дивимося, як реалізуються сценарії, розроблені Київською школою економіки, за епідемічною моделлю, використовуваною також і урядом. Коли ми говоримо про сценарії, то ми їх розглядаємо до кінця першого півріччя 2021 року. Це означає, що на кінець першого півріччя поточного року з початку епідемії в Україні від COVID-19 можуть померти від 55 тис. до 75 тис. осіб», - заявив він.

«Поширення у світі «індійського» штаму вірусу, його подальше дослідження і у разі, якщо він є більш поширюваним, більш смертоносним, більш критичним в питанні тяжкого перебігу хвороби, його можлива поява в Україні може мати негативні наслідки з погляду прогнозів», - додав Ганиченко.

Водночас, за його словами, наразі ситуація стабільна, прогнозована та рухається за «середнім» сценарієм розвитку епідемії COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, в усьому світі третя хвиля пандемії була зумовлена циркуляцією нових штамів коронавірусу з певною кількістю додаткових мутацій.

«Найбільш відомі на сьогоднішній день штами – «британський», «південноафриканський», «бразильський», «каліфорнійський», «індійський», «французький». З огляду на таку велику кількість мусимо сказати, що частина з цих штамів суттєво за рахунок мутацій, особливо мутації D614G, збільшили заразливість та змінила його патогенез (розвиток хвороби – УНІАН)», - наголосила завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ з питань епідеміології Наталія Виноград.

Коронавірус в Україні: останні дані

  • За минулу добу в Україні було зафіксовано 16 тис. 235 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
  • За весь час пандемії в Україні захворіли 1 млн 990 тис. 353 особи, одужали 1 млн 533 тис. 303 особи, ПЛР-тестувань проведено 9 млн 089 тис. 301. Летальних випадків було зареєстровано 41 тис. 266.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Теги по теме
Коронавирус Новости Украины Коронавирус в Украине
Источник материала
Поделиться сюжетом