Леся Нікітюк запросила всіх до Вінниці: заради чого зірка проїхала 100 км
Леся Нікітюк запросила всіх до Вінниці: заради чого зірка проїхала 100 км

Леся Нікітюк запросила всіх до Вінниці: заради чого зірка проїхала 100 км

Телеведуча Леся Нікітюк прорекламувала вінницькі сакури.

Відома блондинка Леся Нікітюк оприлюднила в соціальній мережі Інстаграм фото з квітучою сакурою.

Дівчина вказала, що всі, хто хотів би відвідати Японію, але не має такої можливості, сміливо можуть їхати до Вінниці. Виявляється, там розквітнули сакури, з якими можна безкоштовно сфотографуватися.

Але тим, хто хоче насолодитися красою  та ароматом варто поспішати – квітнуть вони лише кілька тижнів.

Леся Іванівна розповіла, що заради того, аби побачити квітучі сакури та зробити фото проїхала 100 км.

В Японії ж цвітіння сакур – це окрема значуща подія для жителів країни. Свято Ханамі у перекладі означає «милування квітами». З кінця березня та протягом квітня всі парки Японії потопають у відтінках рожевого, а свято Ханамі стало національною традицією.

Екзотичні дерева у Вінниці

У Вінниці окрім сакур вже розквітли перші магнолії. Цьогоріч екзотичні рослини не поспішали квітнути, ймовірно через досить прохолодну погоду.

Відтак бутони, а за ними і перші квіти почали з’являтися на кілька тижнів пізніше, ніж зазвичай.

Магнолії – рослини досить ніжні та примхливі, потребують догляду та особливої любові.

І хоч розкрилися ще далеко не всі бутони, диво природи вже збирає сотні бажаючих сфотографуватися.

4 дерева білої магнолії з’явилися у Вінниці на проспекті Коцюбинського після реконструкції торгівельного центру. Висадили деревця за метр до тротуару і рукою до квітів не дотягнутися. Такі ж дерева є ще в центрі міста та 2 інших локаціях.

Магнолія вважається найдавнішою квіткою. Перші її види росли ще за епохи динозаврів та, на відміну від цих велетнів, дійшли і до наших часів. Батьківщиною магнолій називають Америку та Східну Азію, проте рослини чудово пристосувалися і до українського клімату.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Цвітіння сакур на Закарпатті

Закарпаття вже перебуває у «жовтій» карантинній зоні, що співпало з цвітінням сакур. В обласному центрі готують програму для жителів міста та туристів.

Про це повідомив начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов.

Наявність сакур вважають конкурентною перевагою Закарпаття перед іншими регіонами України. Цвітіння сакур – одна з туристичних родзинок і саме в цей період часу до Закарпаття з’їжджаються туристи з усіх областей України.

23 – 25 квітня у місті заплановано проведення свята розквіту «Дні сакури». Заходи заплановані на території Боздоського парку та історико-культурного комплексу «Совине гніздо».

«Жовта» карантинна зона дозволяє проводити масові заходи з дотриманням всіх вимог. Туристи та жителі міста мають змогу відвідувати ресторани та кафе, зупинитися в готелях, хостелах чи інших місцях для проживання.

Масово сакури почали квітнути з 20 квітня. Це в основному білі сакури, а не рожеві. Оскільки найбільші міста України перебувають у «червоній» зоні карантину, у місті хвилюються, що цьогоріч сезон цвітіння сакур також може стати мало прибутковим, як це трапилося минулого року.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Максим Степанов оголосив остаточне рішення щодо локдауну на травневі свята та Великдень.

Григорій Решетник зробив дружині та дітям довгоочікуваний подарунок. Більше новин шоу-бізнесу шукайте на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом