В Україні майже два мільйони людей досі лікуються через аварію на ЧАЕС
В Україні майже два мільйони людей досі лікуються через аварію на ЧАЕС

В Україні майже два мільйони людей досі лікуються через аварію на ЧАЕС

Фото Станіслава Груздєва, «Главком»

Нині в Україні є 37 медичних закладів, які надають допомогу постраждалим.

В Україні на початок 2021 року під наглядом у медичних закладах перебували 1,6 мільйона постраждалих через катастрофу на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

За її словами, нині в Україні є 37 медичних закладів, які надають допомогу постраждалим.

Із 1,6 мільйона людей, які перебувають під наглядом у лікарнях, 317 тисяч – діти. Водночас, за даними держреєстру України, станом на 1 квітня 2021 року загальна кількість постраждалих становить 2,5 мільйона людей.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко також повідомив, що 16 квітня 2021 року МОЗ видало наказ про регламент проведення йодної профілактики в разі радіаційної аварії.

За його словами, йодна профілактика належить до термінових заходів, спрямованих на запобігання негативного впливу ранньої фази радіаційної аварії. Так, препарати стабільного йоду потрібно застосовувати впродовж перших 6 годин після поглинання радіоактивних ізотопів йоду щитоподібною залозою.

Рівно 35 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства. Внаслідок вибуху реактора у четвертому енергоблоці радіаційне опромінення отримали майже 8,5 млн людей. У зв’язку з цим 26 квітня світ щороку відзначає Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Державний архів Служби безпеки України опублікував секретні документи КДБ. Серед документів – найперша доповідь про вибух від директора ЧАЕС Віктора Брюханова.

Через пандемію коронавірусу кількість туристів у Чорнобильській зоні відчуження суттєво зменшилася.

Источник материала
Поделиться сюжетом